Last news in Fakti

20 Януари, 2016 23:00 1 447 0

Тайван е страна с отлични възможности за правене на бизнес

  • тайван-
  • бизнес среда-
  • работни места-
  • заетост-
  • качество на живот-
  • национален съвет за развитие

Това сочат данните от проучване на Националния съвет за развитие

Подобряването на бизнес средата в Република Китай благодарение на административната реформа остава основен приоритет на правителството, сочат данните на Националния съвет за развитие.

„Масово агенциите в страната работят по усъвършенстване на бизнес атмосферата в страната. Ще бъдат положени повече усилия за привеждане на местните процедури в съответствие с международните стандарти, облекчаване на ограниченията при набиране на кадри от чужбина и предоставянето на навременна информация за възникващите промени, свързани с чуждестранните фирми в страната“ коментираха от Съвета във връзка с резултатите от проучването на бизнес климата в региона, проведено от Американската търговска камара.

Председателят на Камарата Дан Силвър на свой ред заяви, че Република Китай е отлично място за правене на бизнес. Доказателство за това е, че 67% от изследваните фирми регистрират добри корпоративни печалби и 51% разширяват заетостта, предоставяйки нови работни места.

Силвър даде своята отлична оценка и за качеството на живот в страната, позовавайки се на лесния начин на живот, безопасността и приятелската атмосфера.

Според данните от проучването 47% от анкетираните компании са посочили, че имат оптимистични очаквания за развитието на своя бизнес в идните пет години.

Въпреки това обаче, Американската търговска камара подчерта своята загриженост за състоянието на вътрешното търсене в републиката, призовавайки правителството да въведе програми и политики, които да насърчават потреблението.

Проучването сочи още, че един от основните рискови фактори за развитието на бизнеса е количеството и качеството на наличните човешки ресурси.

Що се отнася до резултатите от президентските избори, Дан Силвър заяви, че се надява новото правителство да продължи да работи за подобряване на бизнес климата и да постигне още по-забележителни резултати.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА