Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 15:22 2 069 0

Това е новият шеф на руското военно разузнаване

  • игор корбов-
  • гру-
  • разузнаване-
  • военни-
  • русия

Новият шеф на ГРУ е отговарял за стратегическото планиране

Това е новият шеф на руското военно разузнаване - 1

В навечерието на втората годишнина от анексията на Крим, Главното разузнавателно управление на руската армия (ГРУ) има нов шеф. Това е генерал-лейтенант Игор Коробов, съобщи руското министерство на отбраната в профила си във Фейсбук.

Лично министърът на отбраната Сергей Шойгу е представил в понеделник новия началник на службата пред военните разведки.

Самият Коробов ще заработи в новия си кабинет от петък. Той сменя на поста починалия на 3 януари началник на ГРУ Игор Сергун. Новият шеф на ГРУ е отговарял за стратегическото планиране.

ГРУ изигра ключова роля в планирането и реализирането на операцията по анексирането на Крим и активно участва в планирането на въздушните удари на Русия в Сирия, припомня в. „Комерсант“.
Западни медии вече спекулираха, че Сергун е починал в Ливан, където се е връщал от среща със сирийския президент Башар Асад.

Бившият шеф на ГРУ е пътувал до Близкия изток в опит да убеди управляващата династия в Дамаск да приеме предложението на Русия да се оттегли, писа в. „Файненшъл таймс“.
От своя страна Кремъл отрекоха да се обсъжда оттегляне на Башар Асад от власт.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА