1 Март, 2016 21:58 15 043 8

Запознайте се с най-богатите хора на планетата

  • форбс-
  • милиардери-
  • най-богатите хора-
  • бил гейтс

Според 30-ата юбилейна класация на списание Форбс в света има 1810 милиардери

Бил Гейтс остава най-богатият човек в света. Основателят на Майкрософт (Microsoft) отново е начело на класацията на списание "Форбс" за най-богатите хора в света и за 2016 година.

Неговото състояние възлиза на 75 млрд. долара, като за година то е намаляло с 4,2 млрд. долара. Гейтс е номер 1 за трета поредна година.

Втори остава испанецът Амансио Ортега, собственик на модната империя "Индитекс", чиято най-позната марка е Зара. Той има 67 млрд. долара, като е увеличил богатството си с 2,5 млрд. долара за година. Ортега е и най-богатият европеец.

Трети остава инвеститорът Уорън Бъфет с 60,8 млрд. долара. 

Четвърти е мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим с 50 млрд. долара. Сред включените в класацията Слим е загубил най-много пари през миналата година - 27,1 млрд. долара за година.

Създателите на Amazon - Джеф Безос  и Facebook - Марк Зукърбърг за първи път са сред десетимата най-богати на планетата със съответно 45,2 млрд. долара и 44,6 млрд. долара. Зукърбърг е спечелил най-много пари за годината - над 11 млрд. долара, което го подрежда на 6-о място.

Седми е основателят на Oracle Лари Елисън (43,6 млрд. долара). На осмо място попада Майкъл Блумбърг с 40 млрд. долара. 

Девети са братята Чарлз и Дейвид Кох, всеки с по 39,6 млрд. долара богатство.

Според 30-ата юбилейна класация на списанието милиардерите в света са 1810, с 16 по-малко спрямо 2015 г. Общо те притежават 6,48 трилиона долара, с 570 млрд. по-малко в сравнение с миналата година.

Това е и първият път от 2010 г. насам, когато средната нетна стойност на един милиардер е спаднала - сега тя е 3,6 милиарда долара, с 300 милиона долара по-малко в сравнение с миналата година. Зад тези цифри се крие история на огромен катаклизъм - 221 души са изпаднали от тазгодишния списък, а 198 новодошли са се наместили в редиците на милиардерите.

Страната с най-много милиардери е САЩ (540), следвана от Китай (251), Германия (120), Индия (84) и Русия (77).В списъка има 190 жени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 венелин кондаков

    2 0 Отговор
    Българин няма нали? иначе бихте го опоменали. тук имате предвид хората които си плащат данаците? Защото иначе според мен са много повече
  • 2 jambazina

    1 0 Отговор
    Тия ги познавам, дай некви други.
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Прах в очите ... класацията трябва да оглавят тези, които печатат долари и дърпат конците на всеки отрасъл и политика в глобален мащаб.
  • 4 Jack Bauer

    1 0 Отговор
    Я сега вие се запознайте с най-бедните :
    http://goo.gl/mraVjH
  • 5 Капитана

    0 1 Отговор
    Евала,Бравос !!! Да са живи и здрави да си харчат парите !!!
  • 6 60 цент

    2 0 Отговор
    А КОЛКО ХОРА УМИРАТ ОТ ГЛАД БОЛЕСТИ И ПРОЧЕЕ.ДОБРЕ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ БЕЗСМЪРТИЕ.
  • 7 1234

    1 2 Отговор
    А защо не се запознаете с най бедните хора в България и да им помагате.Богатите какво ги мислите те се оправят някяк си.
  • 8 Харалампи

    0 0 Отговор
    Рокфелер си е купил безсмъртие на всеки 10 години му преливат нова кръв и той казва че всеки път се чувства подмладен. Естествено това става в негова собствена болница, а кръвта я източват от млади хора до 25 години. Така той ще доживее и до 150 години макар че ще изглежда като сбръчкан лимон. Процедура е скъпа защото заменя почти изцяло старата му кръв.