Last news in Fakti

26 Март, 2016 07:30 2 998 4

Кой е най-големият лидер в света?

  • лидери-
  • форчън-
  • класация-
  • джеф безос-
  • ангела меркел
Кой е най-големият лидер в света? - 1
Снимка: БТА/ AP

Американското бизнес списание „Форчън“ публикува списък на 50-те най-големите лидери в света.

В бизнеса, политиката, филантропията и изкуството в световен мащаб това са хората, които трансформират света и вдъхновяват другите, пише изданието.

Посочва се, че в класацията попадат както изключително разпознаваеми лица, така и не толкова известни, което обаче не им пречи да бъдат лидери и да променят света.

На първо място бе класиран Джеф Безос – основател на „Amazon“. След него се нарежда политическа личност – канцлерът на Германия Ангела Меркел.

На трето място е Аун Сан Су Чи, благодарение на която азиатската страна Мианмар е поела към демократичния начин на живот – след повече от 50 години военна диктатура.

Папа Франциск е четвъртият най-влиятелен лидер в света. В класацията попадат както политици, така и хора на изкуството. Фронтменът на U2 Боно е на 14-о място.

Спортът също е двигател на промяната. Звездата на Голдън Стейт Стиф Къри е веднага след Боно. Феноменалният баскетболист вдъхновява милиони деца да обикнат играта.

В класацията се нарежда и Маурисио Макри, спечелил президентските избори в Аржентина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дона

    1 2 Отговор
    Малееее,Меркел на второ място!!!Значи е антикласация!!!
  • 2 1234

    1 2 Отговор
    По важно е как ще се подредят при св Петър.....там горе.Кой какво е направил за хората ,и колко хора са загинали от техните,,правилни решения"Това е по важното,а не класацията на някаво си там списание на което са му казали какво да напише.
  • 3 кроко

    0 2 Отговор
    Пълна измишльотина е тая статия - къде е Ердоган, дето си разиграва коня из целия близък изток и цяла Европа!?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.