Last news in Fakti

28 Април, 2016 10:29 1 792 0

Глобиха таксита за имитация

  • таксита-
  • глоба-
  • имитация

Таксиметровата компания „СК Стил Транс” ЕООД е глобена с 50 000 лева за имитация, съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Производството пред КЗК е образувано с Решение на Комисията по повод постъпил сигнал от телевизионното предаване „Господари на ефира”, както и по искане на „О’Кей Супертранс” АД.   
 
Комисията установи, че „СК Стил Транс” ЕООД поставя на таксиметровите си автомобили стикери с изображения, които са изключително сходни с тези, използвани от „О`КЕЙ Супертранс“ АД, което дружество е дългогодишен участник на пазара на таксиметрови услуги в гр. София.

Сходният външен вид на такситата на „СК Стил Транс” ЕООД може да въведе в заблуждение потребителите относно реалния превозвач, което е в ущърб на конкурента „О`КЕЙ Супертранс“ АД.
 
С решението Комисията постановява прекратяване на нарушението, което подлежи на незабавно изпълнение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА