Last news in Fakti

16 Май, 2016 22:30 1 550 0

Наглед елементарен, но изключително важен въпрос по време на интервю

  • интервю-
  • работа-
  • въпрос-
  • хоби

Обърнете внимание на този лесен, но важен въпрос, който може да ви бъде зададен

Наглед елементарен, но изключително важен въпрос по време на интервю - 1

Доброто представяне на интервюто за работа е първата крачка към една успешна кариера в дадена фирма. Всеки служител се е явявал на такова и има натрупан опит, ако реши да пробва другаде късмета си.

Има определен набор от въпроси, които всеки интервюиращ задава. Един наглед елементарен и лесен, обаче, може да се окаже решаващ за нас.

„Имате ли хоби и какво е то?“ е приятен и неангажиращ въпрос, но разкрива много за кандидата, пише Hrmorning.

Интервюиращи споделят пред „Бизнес Инсайдър“, че за тях е от изключително значение дали кандидатът има хоби и по какъв начин разпуска извън работното време.

„Ние искаме служители да работят здраво, но когато си почиват – да почиват здраво“, споделя Бони Крейтър, изпълнителен директор на маркетингова компания.

Тя разкрива, че хората, които нямат хоби, обикновено не са назначавани. Причината е, че човек трябва да умее да разпуска и ако не си почива, то той не е работоспособен. Напрежението и тревогата не са добри помощници на работното място.

За да е продуктивен един служител, трябва да дава всичко от себе си в работата, но извън нея да се наслаждава на живота, споделя още Крейтър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА