Last news in Fakti

16 Май, 2016 18:43 793 0

Ангелкова: 13% ръст на нощувките в страната

  • туризъм-
  • ангелкова-
  • нощувки
Ангелкова: 13% ръст на нощувките в страната - 1

За първото тримесечие на годината са регистрирани около 2,5 млн. нощувки, което е 13% ръст спрямо същия период на миналата година. 1,4 млн. от тях са реализирани от български граждани, което показва, че продължава възходящата тенденция в развитието на вътрешния туризъм. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на официалния старт на кампанията „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта. На събитието присъстваха и министърът на земеделието и храните Десислава Танева и зам.-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова.

Министър Ангелкова подчерта, че публично-частното партньорство е една от доказано добрите форми на сътрудничество. Тя посочи, че министерството вече е реализирало няколко успешни подобни проекта. Сред тях и рекламният клип с участието на седем холивудски звезди, настоящият Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“ както и кампанията "Мислиш си, че познаваш България", зад която застанаха редица известни публични личности. „Ценното в кампанията, която стартираме днес е че тя ще инвестира в някои от най-значимите ни културно-исторически забележителности и ще припомни на сънародниците ни колко важни са те за националното ни самосъзнание“, подчерта министър Ангелкова. Тя поясни, че в подкрепа на 100-те национални обекта в Онлайн регистъра на туристическите атракции, който Министерството на туризма създаде, за тях са направени връзки към Tripadviser, Google Maps и Wikipedia. Така желаещите да ги посетят ще могат за получат бърза и изчерпателна информация.

Инициативата за кампанията е на фирма Billa и цели набирането на средства за реставрацията на паметника Шипка чрез продажба на тениски с изображения на 100-те национални обекта и гала-концерт „Звезди пеят за България“ в зала „Армеец“ на 31 май. От 2 до 29 юни 1% от продажбите на млечните продукти във веригата, сертифицирани по БДС, също ще бъдат дарени за кампанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА