Last news in Fakti

4 Юли, 2016 11:32 4 798 0

Самоуби се собственикът на фалиращата Jetoil в Гърция

  • jetoil в гърция-
  • собственикът-
  • самоуби се-
  • кириакос мамидакис-
  • фалит
Самоуби се собственикът на фалиращата Jetoil в Гърция - 1
Снимка: Български новини

Кириакос Мамидакиссе е самоубил заради банкрут. До тялото на 84-годишния бизнесмен са намерени пистолет и предсмъртна бележка. Милионерът е намерен мъртъв в дома му в предградие на Атина, съобщи в. "Български новини".

Кириакос Мамидакис, на 84 години е бил намерен от зет си около 14:00 вчера. През последните дни, Jetoil наскоро подаде заявление за банкрут и защита от кредиторите си, след като натрупа дългове в повече от 314 милиона евро. Компанията, собственост на Мамидакис груп, приписва дълговете си на свиването на икономиката, забавянето на международната икономическа дейност, която е засегнала търсенето на пазара на горива и нежеланието на местните банки за финансиране на дейността им, главно чрез гаранции за вноса на петрол. От всички дългове на Jetoil 184 000 000 евро са дължими към банки, 87 милиона на доставчици, 2,5 милиона на гръцката държава, 650,000 евро на социалноосигурителните фондове и 920,000 евро на своите служители като заплати. Компанията притежаваше 600 бензиностанции, 33 камиона и 7 кораба и поиска защита от кредиторите само два дни, след сгромолясването на веригата хранителни магазини Marinopoulos, които представляваха Карфур и Старбъгс, включително в България. Любопитното е, че в сметките на компанията са били налични само 665 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА