Last news in Fakti

5 Юли, 2016 08:03 2 160 1

Alibaba отвори Азия за Гърция

  • alibaba-
  • гърция-
  • китай-
  • стоки-
  • търговия
Alibaba отвори Азия за Гърция - 1

Alibaba, китайският световен лидер в онлайн продажбите, стартира интегриран план за разработване на електронна търговия между Гърция и Китай. Компанията възнамерява да предложи на своите потребители в Китай и по целия свят възможността да купуват гръцки продукти и услуги чрез своята платформа, пише в. „Та Неа“.

Износът на гръцките стоки към Азия ще става през пристанището Пирея. Cosco се интересува от тази услуга, която е от единични бройки до значителни товари, като например вино или зехтин, припомня в. „Нафтемборики“.

Продажбите на гръцките продукти в Китай са били приписвани на успешното прилагане на маркетингови стратегии, други услуги, като туризма, вече са постигнали признание сред нарастващата китайска средна класа. Островите Крит и Санторини вече са топ дестинации за китайските туристи. Приключването на придобиването на пристанището Пирея от Cosco още повече ще укрепи имиджа на Гърция в Китай.

Освен това многобройни гръцки търговци и предприемачи ще имат достъп до китайския пазар, без да се налага да присъстват физически там.

Мениджърът в Alibaba за Италия, Испания и Гърция Родриго Чиприяни представи миналата сряда първия проект на плановете на компанията по време на видео конференцияо в Атина. Висши служители от Alibaba се очакват в Атина през септември, за да проведе срещи с представители на правителството и представители на бизнеса.

Alibaba предлага технологична инфраструктура и маркетинг за търговци и други предприятия, които продават продукти, услуги и цифрово съдържание, така че те могат да засилят присъствието си онлайн и продажбите, и разшири отношенията си с потребителите.

Alibaba владее значителен дял от онлайн продажбите в световен мащаб и достига до милиардни обороти ежедневно.

Посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Китай открехва врата. Той е придружаван от близо 40 компании от сферите на туризма, недвижимите имоти, технологиите, земеделските храни, мореплаването и здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    0 0 Отговор
    Умирам от любопитство какви продукти могат да предложат гърците на китайците и в какви количества, като се има предвид, че Гърция е като плюнка на фона на Китай по отношение на население, площ, БВП и каквото още човек реши да срявнява.