12 Юли, 2016 14:47 1 802 2

Brexit удря авиационния сектор

  • фарнбъро-
  • авиоизложение-
  • airbus-
  • boeing

„Фарнбъро” е едно от най-големите международни авиокосмически изложения на авиационна техника в света. Традиционно той се провежда в предградие на Лондон (Великобритания) от 11 до 17 юли. Както и в предишния издания, първите пет дни ще са посветени на сключването на редица търговски договори, а през уикенда изложението ще е отворено за посетители. Прогнозите са, че то ще бъде посетено от над 100 000 души. Във „Фарнбъро” участват над 1000 компании от 45 държави.

След Brexit, организаторите се опасяват, че успехът от 2014 г. няма да бъде повторен, когато са били подписани договори на обща стойност 157 млрд. паунда. Съществува опасност резултатите от референдума да окажат негативно влияние върху сектора. По-рано се очакваше, че Министерството на отбраната на Великобритания ще подпише няколко договора по време на тазгодишното издание, но експерти се опасяват, че част от плановете за сътрудничество няма да се реализират поради нестабилността на британския паунд, които се наблюдават след референдума.

Някои авиокомпании, още сега заявиха, че търпят загуби заради обезценяването на британската валута. Редица фирми са обезпокоени от това, че спадът на доходите на авиокомпаниите, ще забави процеса на обновяване на авиационния им парк и поради това не бързат за сключват договори за милиони.

Едни от главните изложители на „Фарнбъро” са авиостроителните гиганти Boeing и Airbus. И двете фирми са сключили по няколко сделки още преди месеци, но официалното им подписване ще е по време на изложението. Сред тях са покупката на 12 броя широкофюзелажни самолета Airbus A350 от авиокомпанията Virgin Atlantic. Цената на сделката е 4.3 млрд. USD. Също така Boeing продава 10 транспортни самолета В747 на най-големия руски карго превозвач – AirBridge Cargo на обща стойност 4 млрд. USD.

Brexit удря авиационния сектор

Brexit удря авиационния сектор

Brexit удря авиационния сектор

Brexit удря авиационния сектор

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Brexit идва в този момент за да разсее вниманието на европейците от истинските проблеми, които са в Италия. Става въпрос за нов проблем: италианските банки са силно закъсали и спешно се нуждаят от милиарди. Пак ли данъкоплатците на Европа ще ги спасяваме с пари от собствените си джобове? Някои смятат, че това е неизбежно. Банковият сектор в Италия е в дълбока криза. Европейският банков надзор изчислява сумата на невъзвръщаемите италиански кредити на 200 млрд. евро. Някои икономисти обаче смятат, че става дума за около 360 милиарда. Ако балонът с лошите кредити се спука, италианската държава няма да може да се справи сама!!!
  • 2 Thomaso

    0 0 Отговор
    Normalno e Centralnata Evropeiska Banka da pomogne na Italia v takuv slu4ai :) koi drug ina4e :) .....