31 Август, 2016 05:00 1 777 0

Голяма компания въвежда 30-часова работна седмица

  • amazon-
  • работа-
  • 30 часа-
  • седмица-
  • компания-
  • експеримент

Целта на експеримента е да се покаже, че и с по-малко работни часове може да има кариерно развитие

Голяма компания въвежда 30-часова работна седмица - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Американският гигант „Amazon“ ще експериментира с 30-часова работна седмица за част от служителите си, съобщи „Вашингтон поуст“.

В пилотната програма ще се включат инженери, технически персонал и дори мениджъри, които до този момент са били на 40-часов работен график. Те ще получават 75% от възнаграждението на служителите на непълен работен ден.

Целта на експеримента е да се „създаде работна среда с по-малко часове, но с възможности за развитие и кариерни успехи“.

Служителите, които са на 30-часова седмица, че работят от понеделник до четвъртък от 10:00 до 14:00 часа, а останалите часове ще си ги изработят, когато решат.

Промяната в „Amazon“ идва след материал на „Ню Йорк таймс“ за бруталната работна среда във фирмата. Вестникът интервюира над 100 настоящи и бивши служители, които споделиха, че работните условия са много тежки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА