Last news in Fakti

23 Септември, 2016 17:58 3 924 0

Международната компания NQA вече е и в България

  • международната-
  • компания-
  • nqa-
  • българия
Международната компания NQA вече е и в България - 1
Снимка: Факти.бг

Международната компания NQA отвори офис в София и през август т.г. стартира дейността си в България. Професионалният екип на NQA България е високо квалифициран, с доказана репутация и с повече от 100 хиляди часа одит време. Той е гаранция за предоставяне на най-високо качество на услугите на NQA и на територията на България.

NQA е част от корпорацията NTS (National Technical Systems), САЩ, която обслужва широк спектър от индустрии и има изградени партньорски отношения с клиенти в аеро-космическата индустрия, авиацията, ядрената енергетика, електрониката, военната промишленост, медицината, автомобилната индустрия и други. NQA е сред топ 5% на международните органи по сертификация.

Управляващ директор на NQA България е Владимир Мутишев. За официалното представяне на компанията дойдоха Кевин Биърд, президент на NTS (National Technical Systems), САЩ, Направление „Услуги“, което включва Сертификационни услуги (NQA) и Управленски услуги за Веригите на доставки. Той е член е на Борда на Директорите и ръководи няколко международни направления на NQA. Тук беше и Филип Бранд, международен оперативен мениджър на NQA за ЕМЕА и Индия.

Важна част от развитието на всяка една държава е сертификацията, като вид услуга, която ние предоставяме. Причините поради които сме тук са потенциалът на българската икономика и чудесният екип, обясни при представянето на NQA-България президентът на NTS, направление  „Услуги” Кевин Биърд. Фокусът на NQA-България е насочен именно към подпомагане на компаниите в усилията им да подобрят управлението на риска”, каза още топ мениджърът.

„Икономиката в Източна Европа се развива, също, както и икономиката в България. Българската икономика има добър потенциал за развитие, защото много от големите международни компании насочват вниманието си към българския пазар” заяви топ-мениджърът и добави, че очаква растеж на българската икономика.

Това, което се случва при по-големите компании е, че те започват да търсят партньори при по-слабо развитите икономики, което постепенно създава увереност и доверие, че могат да работят с тях.

„С развитие на бизнеса големите компании започват да инвестират във все по-съвременни технологии по места”, заяви Биърд. Той посочи, че новите очаквания в променящия се свят са предотвратяването на появата на дефектни продукти към клиентите, по-големи изисквания за възможности и капацитет във веригата за доставки, нужда от по-задълбочен контрол във веригата за доставки, както и разработване на нови методи за управление на качеството/ процесите на доставчиците.

Сертификационния пазар започна да се разраства и да се развива към 2000 година в България. В момента 8000 са сертифицираните фирми. Основната част, които са приложими за всички организации са отнесени към качеството за ISO 9001, стандартът за управление ISO 14 001, за здравословни и безопасни услуги на труд ISO 18 001, информационна сигурност 27 000 и др. стандарти, които сега намират своето място, заяви Владимир Мутишев.

Голяма заслуга на екипа е, че е успял болничните заведения да получат възможност да управляват дейността си освен с административни и вътрешноболнични изисквания, процедури и правила, така също да разработят и своята система за качество на управление и околна среда, здравословни и безопасни условия на труд, смята Мутишев.

Искам да ви уверя, че структурата, която започваме да изграждаме има задача да бъде един от основните играчи на пазара на сертификационни услуги, допълни българският експерт.

 „Всяка една индустрия, всяка административна структура избира стандарта, по който смята да управлява дейността си. Нашите екипи са хора професионалисти с доказан опит и 14 години активна работа. Ние носим своята отговорност, своя професионализъм, своята визия, заяви  експертът.

NQA има над 25 годишен опит в одитирането, сертификацията и обучението на своите клиенти в повече от 70 държави. NQA има издадени над 35 000 сертификата на организации с различен мащаб в целия свят - от малки и средни предприятия до глобални брандове, от неправителствени организации до държавни администрации. Разполагаме със световна мрежа от експерти, които участват в техническите комитети и работните групи на ISO, IAF, IATF и други международни организации, управляващи процесите на стандартизация, акредитация и сертификация в световен мащаб.

Гаранция за компетентност, безпристрастност и способност за изпълнение от страна на NQA са акредитациите от UKAS United Kingdom, ANAB USA, IATF - Automotive, IAQG – Aero Space. NQA разполага с пълно портфолио от акредитации от горепосочените акредитационни органи за всички индустриални сектори.

През 2016 NQA е първата компания в света, получила UKAS акредитация за сертифициране на Системи за управление на енергията по ISO 50001.

NQA е най-големия сертифициращ орган за автомобилния сектор TS 16949 в Китай и е на 6-та позиция в световната автомобилна индустрия. В Америка NQA е лидер като орган за сертификация в аеро-космическия сектор, а във Великобритания е сред трите водещи сертифициращи органи за ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001.

Ние от NQA сме вградили и споделяме ценности в корпоративната си стратегия на развитие и в предоставянето на услуги, които гарантират и подпомагат организациите непрекъснато да подобряват процесите, продуктите и услугите си, както и компетентността и професионализма на служителите си.

За осигуряване на най-високи стандарти на обслужване на клиентите, създадохме “Харта на Клиента”. Това е нашият ангажимент и обещание към клиентите ни – да предоставяме качествени съвети, техническа експертиза, своевременно и професионално обслужване, работа с високо квалифицирани експерти и специалисти. Ние подкрепяме и се отнасяме с уважение към нашите партньори.

Затова в NQA осигуряваме отлична удовлетвореност на клиентите си. Предоставяме специализирани бизнес решения, модернизиране на процесите, въвеждането на иновации и развитие на дейности, с доказано качество.

Като част от дългия списък с клиенти на компанията може да посочим NASA, The European Space Agency, Costa Coffee, Jaguar Land Rover.

Предлагаме пълна гама от услуги по сертифициране с глобално призната акредитация, а за по-голяма ефективност предлагаме одитиране на интегрирани и комбинирани системи за управление. Използваме прагматичен подход в работата си, отговарящ на стриктните технически изисквания на акредитираната сертификация.

Променящият се глобален свят, бързото навлизане на новите технологии и дигитализацията на пазари и услуги, изискват от всеки от нас ефективни решения и модерни подходи. Затова нашите услуги гарантират на клиентите ни възможности да бъдат по-ефективни по отношение на качеството, околната среда, енергията, устойчивото развитие, безопасността на храните, безопасните условия на труд и управление на риска и сигурността.

Възможен е и процес на трансфер на акредитирана сертификация към NQA. Ползите от трансфера са: спестяване на разходи, нови възможности за подобрение, въвеждане на одит на интегрирани системи, сертифициране на множествени площадки, по-лесно управление и ефикасност. Трансферът се извършва съобразно международните IAF и UKAS/ANAB правила за трансфер при гарантирано поддържане на целостта на сертификацията по време на трансфера, а след успешното му завършване NQA сертификатът е със същата валидност като предходния сертификат.

NQA предлага и пълна гама IRCA акредитирано и NQA акредитирано обучение на одитори, мениджъри и експерти по всички стандарти от портфолиото на компанията.

За своите клиенти и партньори NQA България поддържа актуален и надежден клиентски онлайн портал на български език (www.nqa.com), както и месечен онлайн Център за знания и електронно списание – InTouch.

Екипът на NQA България има готовност да съдейства на българските медии в предоставянето на  актуална информация и експертизи по различни въпроси, свързани с развитието на икономиките и обществените процеси на държави и региони в света.

На информационните ни платформи в Linkedin; Twitter и Google в реално време се публикува актуална информация за дейността на глобалната сертифицираща организация NQA в различните индустрии и региони на света.

 

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА