Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 05:45 2 410 1

Един въпрос, който казва (почти) всичко за кандидата за работа

  • интервю-
  • hr-
  • работа-
  • служител-
  • въпрос-
  • приятели

Съдете човека и по неговите приятели

Един въпрос, който казва (почти) всичко за кандидата за работа - 1
Снимка: БТА/ AP

Много специалисти в отделите „Човешки ресурси“ често се чудят какви въпроси да зададат, за да получат представа за кандидата, желаещ да работи в тяхната фирма.

Макар различните въпроси и техните отговори да дават информация в различни насоки, има един универсален, който може да каже почти всичко за служители.

„Бихте ли ми разказали за своите приятели“ е въпрос, който експертите съветват да не бъде подминаван с лека ръка, пише Hrmorning.

Вярна е максимата, че за един човек може да бъде съдено и по неговите приятели. Всеки иска да се обгради с хора, с които споделя общи интереси и чийто характер е сходен до неговия.

Когато кандидатът за работа разкаже за своите приятели, интервюиращите ще получат представа за него самия – какви са интересите му, дали е мотивиран да работи и дори да прогнозират дали ще бъде успешен на тази позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 другия

    1 0 Отговор
    много тъпо