15 Декември, 2016 13:20 2 289 0

Тръмп се срещна с лидерите от Силиконовата долина (Видео)

  • тръмп-
  • силиконова долина-
  • среща
Тръмп се срещна с лидерите от Силиконовата долина (Видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разговаря с президентите на водещи компании от Силициевата долина. Проявата се състоя в Тръмп тауър и на нея не присъства представител на Туитър, отбелязват световните агенции.

Искаме да ви помогнем с невероятните иновации. На света няма никой като вас. Всичко, което можем да сторим, за да ви помогнем да продължите, ще бъде сторено. Вие звъните на моите хора, обаждайте се и на мен. Няма никаква разлика. Тук нямаме някаква командна верига, заяви Тръмп.

Срещата е демонстрирала и ключовата роля за Тръмп на милиардера и негов съветник Питър Тийл. Той е съосновател на PayPal и първият професионален инвеститор във Facebook.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, Шерил Сандбърг от Facebook, Илън Мъск от Tesla, както и Лари Пейдж и Ерик Шмит от компанията, майка на Google, Alphabet, Джеф Безос от Amazon и Сатя Надела от Microsoft приеха поканата да разговарят с Тръмп.

Анализатори посочват, че е много вероятно именно Тийл да е човекът, който ще комуникира със Силициевата долина от името на администрацията.

Това се възприема като сигнал, че Тръмп ще се опита да съхрани статуквото в Силициевата долина .Това е промяна в риториката на Тръмп, който по време на предизборната си кампания критикуваше технологичните гиганти.

Когато двете страни се срещнаха лице в лице в сряда, обаче, тези обиди изглежда бяха бързо забравени. Източници дори описват срещата като сърдечна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА