Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 14:33 822 0

Залагаме на спорта за развитието на туризма

  • трайков-
  • лондон-
  • туризъм-
  • изложение
Залагаме на спорта за развитието на туризма - 1
Снимка: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма

Националната ни стратегия за развитие на всички видове туризъм в България е свързана с природата.

Ние искаме да привлечем повече туристи, които да практикуват различни спортове в България, така че сме готови да посрещнем гостите си за тяхната активна ваканция. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред екип на телевизия Евроспорт, съобщиха от Министерството на икономиката енергетиката и туризма (МИЕТ).

Трайчо Трайков даде интервю за световния телевизионен канал в Лондон, където участва в програмата на WTM – Световното туристическо изложение в британската столица. Пред туристите в България стоят богати възможности за практикуване както на традиционните ски и морски спортове, така и за по-екстремни или по-малко популярни, които сега набират скорост, като рафтинг, планинско колоездене, изисканият голф и други.

Международната асоциация на голф-туроператорите е номинирала България за наградата за непозната голф дестинация на годината заедно с още пет държави, стана ясно още по време на интервюто.

Пред екипа на Евроспорт Трайчо Трайков посочи и забележителните постижения на страната в световния спорт – успехите на Христо Стоичков и Димитър Бербатов, волейболния ни отбор, който традиционно заема едно от първите места в света.

Българският спортен календар е пълен със събития, които могат да допълнят почивката на нашите туристи, отбеляза Трайчо Трайков. Световната купа за мъже и жени в Банско, европейската купа за мъже в Пампорово, световната лига по волейбол в София, както и стартовете по мотокрос са част от календара да 2012 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА