20 Март, 2017 15:59 1 038 0

ФЕД и петролът - в центъра на вниманието на инвеститорите

  • петрол-
  • фед-
  • пазари
ФЕД и петролът - в центъра на вниманието на инвеститорите - 1

Финансови и икономически новини и данни от САЩ по всяка вероятност и през настоящата седмица ще са в центъра на вниманието на инвеститорите в международен мащаб, се посочва в анализ на „Капман Холдинг“. След като през миналата седмица ФЕД (очаквано) повиши ОЛП с 0,25 процентни пункта (пр.п.) до 1%, в средата на настоящата седмица (20-24 март) се очаква да бъдат направени редица коментари от представители на ръководството на ФЕД, вкл. и от председателя Джанет Йелън в четвъртък.

Според предварителната информация, коментарите от ФЕД ще бъдат основно във връзка с периода и темпа на увеличението на ОЛП през годината и с парично-кредитната политика. Вероятно ще има и коментари относно развитието на икономиката на САЩ като цяло.

Очаква се и изявление на президента Доналд Тръмп, касаещо въпроси, свързани с данъчната реформа и увеличението на бюджетните средства за големи инфраструктурни проекти.

От друга страна, Конгресът на САЩ ще разглежда законопроекта с инициираните от Тръмп промени в сферата на здравеопазването. В случай че законопроектът бъде одобрен, това ще придвижи напред данъчната реформа като цяло.

Също в средата на седмицата, ще бъдат оповестени данните за запасите от нефт в САЩ към 17 март. Според наличната информация, от началото на годината в САЩ са създадени 106 нови сондажни кладенци, като ръстът продължава 10 поредни седмици. Посочените факти се явяват като „спирачка“ за обръщане на тенденцията за свръхпредлагане на петролните пазари, смятат анализатори от „Капман Холдинг“.

В тази връзка, основно събитие за петролните пазари в международен мащаб ще бъде заседанието на комитета по мониторинга за изпълнение на споразумението за намаляване на добива на петрол, което заседание ще се проведе на 25 и 26 март. Според експерти, през настоящата седмица цените на петрола сорт „Брент“ на международните пазари ще са в диапазона 50-54 долара за барел.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА