Last news in Fakti

14 Април, 2017 10:11 1 626 1

Най-посещаваните държави за Великден от българите

  • великден-
  • пътувания-
  • самолет

Докъде ще летят българите по Великден, кои авиокомпании ще ползват, колко пари отделиха за самолетни билети и има ли промяна спрямо миналата година?

Тази година има 29.7% ръст на пътуванията със самолет за празника, отчитат от агенция eSky. 12.4% от закупените самолетни билети за периода са до Лондон – традиционно най-популярната дестинация, но с известен спад спрямо 2016 г. Сред другите предпочитани британски дестинации са Глазгоу, Бирмингам, Манчестър и Ливърпул.

Германия е втората по популярност страна, като най-много от пътуващите ще летят до Мюнхен (5%), Дортмунд (3.5%), Берлин (3.3%), Франкфурт (2.9%) и Кьолн (1.7%).

Италия се нарежда на трето място с двете си най-популярни дестинации – Рим (9.1%) и Милано (5.6%). Тази година православният и католически Великден съвпадат, което ще даде възможност на пътуващите да станат част от неповторимата атмосфера на най-големия християнски празник в страната. Много от пътуващите ще летят и до Барселона (4.6%) и Мадрид (3.9%).

Резервациите на билети са направени средно 39 дни преди полета. През 2016 г. този период е бил 57 дни. Средната цена на билетите за периода е била 120 EUR. Най-използвани авиокомпании ще бъдат Ryanair, Wizzair, Bulgaria Air, Lufthansa и easyJet.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цоо0

    1 0 Отговор
    Да опитаме с математиката да покажев родният патриотизъм? не казвнам, че е лошо да се пътува, напротив! Но да проемем математиката като пример за ефективност: Пр. 10 000 човека, по 120 Юро, прави 1200000 евро. Ако тези пари бяха инвестирани в селски туризъм, това щеше да оживи не едно глухо населено местенце, кръчма, железница.... И ако беше станало, този 1.2 млн. Юро, "българи юнаци" щяха да завъртят в родния оборот. Но да не казвам баналната истина "П.ост народ, никаква държава!" то Ганьо налива парив образованието на местни, а те емигрират, но политици се фукат, колко държали на образованието, износа на кейпитъл от нас нараства пропорционално на смъртността и обедняването ни. А след тази моя статистика, нека родните политически фукльовци да приказват колко "градели" България? Упадъка на България се дължи както на злото към нас, сеяно от родни и чужди врагове, така и до манталитета на много, на повечето българи. А, за това, не е виновен нито Господ, нито Левски, нито САЩ, Россия, евреите, Хитлер, ....освен схващанията на повечето хора. Христос Возкресе? Во Истина Возкресе! Но какво ни топли това, 2 хилядолетия след това? май нищо?