Last news in Fakti

25 Април, 2017 06:00 1 117 1

Оптимизъм на борсите в Европа заради изборите във Франция

  • борси-
  • пазари-
  • избори-
  • франция
Оптимизъм на борсите в Европа заради изборите във Франция - 1
Снимка: АП/БТА

Курсът на еврото спрямо долара скочи до 5-месечен връх, „отразявайки“ отношението към първото място на първия тур на изборите за президент на Франция на независимия кандидат Еманюел Макрон, се посочва в анализ на „Капман Холдинг“.

Оптимизмът бе подкрепен и от социологически проучвания, според които Макрон ще победи и на втория тур на 7 май и ще стане следващият президент на страната. А това означава, поне към момента, слаба вероятност за излизане на Франция от ЕС.

Френските държавни 10-годишни облигации също поскъпнаха веднага след първия тур на изборите, доближавайки се до стойностите си от началото на годината.

Фондовите борси в Европа реагираха на „добрата“ новина - за каквато се смята почти сигурното към момента избиране на Макрон за президент на Франция - с повишение (по данни към обяд в понеделник). Особено ентусиазирана беше френската борса, като основният индекс САС 40 още сутринта на 24 април регистрира впечатляващ скок от 4%, коментират анализатори от „Капман Холдинг“.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    1 0 Отговор
    ЕС през март цените се повишиха в Естония (2,1%) и Италия (1,9%). В Холандия, Полша и увеличението е 0,8%. В Германия, инфлацията е нула. намаление с 0.2 на цените е отчетен в Испания и Румъния