25 Април, 2017 09:59 1 963 7

Българинът обича шведски маси и All Inclusive

  • шведска маса-
  • all inclusive-
  • туризъм-
  • българин-
  • почивки

Спадът в туристическия бранш е много сериозен през последните години

Българинът обича шведски маси и All Inclusive - 1
Снимка: Shutterstock

Спадът в туристическия бранш е много сериозен през последните години, смятат хора от бизнеса. Сред причините са навлизането на нискотарифните компании и сайтовете за резервация на хотели, както и на това, че хората сами аранжират пътуванията си и не търсят услугите на туристическа агенция.

Оптималните почивки за българите са за 5 дни до седмица и не бива да надвишават 400-500 лева, посочват експерти. Агенциите са посредник, който скоро ще отпадне като необходимост, посочва представителтят на туристическа агенция Лиляна Душанова пред "Дарик".

"Младите хора, които работят с интернет, сами си избират хотелите и си купуват самолетни билети от нискотарифните компании."

"Ние работим основно с пенсионери, които не ползват интернет и не знаят езици. Но те са с ниски финансови възможности", казва Душанова. Тя добавя, че само за последната година оборотът на туристическата ѝ агенция е спаднал от 250 000 на 100 000 лева.

Последните две години работи предимно на Балканите. Интерес на организирани групи има към Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия. Гърция е хит основно за самостоятелни пътувания, а към Турция интересът е намалял, заради събитията от последната година. До държавите от бившата Югославия се правят кратки организирани пътувания за уикенд, за Великден, Нова година и други празници. Българинът обича шведски маси и All Inclusive, обобщава Душанова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЪЛГАРИН

    4 0 Отговор
    И - ШВЕДСКА ТРОЙКА
  • 2 Obay

    1 0 Отговор
    Чистим боклука по-блок масите...Да им е сладко
  • 3 и сам война е войн

    9 0 Отговор
    Както казва един френд "Най-мразим да ме организират" Така че кур пардон тур агенцийте, какво искат ? Тяхната печалба от мен ме лишава от качеството, което искам. Вместо по-хубав хотел в центъра на някой град получавам посредствен в покрайнините и т.н. Предпочитам сам да си избирам транспорта, мястото за спане и никой да не ме юрка със стадото и да ми казва къде, колко да седя и зяпам.
  • 4 ГЕРО СУПЕРА

    4 1 Отговор
    Аз избирам чужбината, може и да е по скъпо, но нещо ново. Дали ще е тройка или четворка , маса или гардероп сам искам да реша ,къде и кога. В света има чудни красиви уютни места , с приятни и усмихтати хора,че който е ходил и видял , пак се връща там. Ако някой иска да се гаврят с почивката му , да иде на черно море. АЗ НЕ

    Коментиран от #5

  • 5 ВЕЖДА

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРО СУПЕРА":

    НА Бг Черноморието са само мутри, чалгари, фекални води и джебчийки. Не знам кой нормален човек ще отиде там да ПОЧИВА...
    Нормално е да търсиш отдих в цивилизована чужбина
  • 6 некойси

    0 0 Отговор
    Та разбира се, винаги можеш да познаеш кои са българи на шведска маса в чужбина :)
  • 7 Креолиян

    1 0 Отговор
    В бг на море не и не освен ако не съм на палатка или да спя в колата но така за няколко дена защото не желая да давам парите си трудно спечелени за разюздания живот но очи тимове и други неподозирани мутри и политици прикрити зад фасади на фирми по морето и чалгарници и позьорщини..така че на море в бг само на палатка храна от консерва или от куфланда в бургас и тва е за почивка в хотел и цивилизация избирам майка Турция....в бг мутрите да си продават тарикатлъците на англичани и друга подобна паплач