Last news in Fakti

13 Май, 2017 07:59 1 029 0

Смесена седмица за Китайската борса

  • китай-
  • пекин-
  • борса
Смесена седмица за Китайската борса - 1

През настоящата седмица (8-12 май) основният индекс на Китайската борса - Shanghai Composite (SSEC) се движеше и в двете посоки, като завърши с леко седмично понижение от 0,3%, се посочва в анализ на ИП „Капман“. В понеделник (8 май) SSE затвори със спад от над 0,7%, а на следващия ден Shanghai Stock Exchange (SSE) завърши „на плюс“, макар и с малко. На 10 май обаче SSEC отново тръгна надолу и с дневно понижение от 0,9% падна до най-ниската си стойност за месец назад (3053).

В четвъртък и петък SSE вървеше нагоре – съответно с 0,3% и 0,72%, но не успя да навакса изоставането от двете негативни сесии и на 12 май завърши при малко над 3083, което е най-високата стойност на затваряне за седмицата.

За променливите настроения на китайските инвеститори през последните дни „допринесоха“ публикуваните икономически данни, действията на Китайската народна банка и някои международни политически събития. Публикуваните на 8 май данни за размера на положителното търговско салдо за април надминаха не само предходната стойност, но и очакванията. Същевременно обаче данните за темпа на ръст на вноса и износа за април на годишна база бяха по-ниски както от предходните си стойности, така и от очакванията.

Ръстът на годишната инфлация за април (оповестен на 10 май) внесе известен оптимизъм със стойността си от 1,2%. А в петък Китайската народна банка отпусна общо 459 млрд. юана към търговските банки на страната под формата на средносрочни заеми (3-6 мес.), което вливане на ликвидност ентусиазира инвеститорите, коментират от инвестиционен посредник „Капман“.

Предупреждение за рискове: Търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА