20 Май, 2017 07:47 1 046 0

Китайската борса успя да „изплува“, макар и с малко

  • китай-
  • борса-
  • пазари
Китайската борса успя да „изплува“, макар и с малко - 1
Снимка: АП/БТА

Китайската борса в Шанхай успя да реализира ръст през настоящата седмица (15-19 май), макар и само с 0,2%, се отбелязва в анализ на Инвестиционен посредник „Капман“. Всъщност, седмицата започна обещаващо, като основният индекс Shanghai Composite (SSEC) през първите два дни вървеше нагоре, нараствайки общо с близо 1% до 3113.

Инвеститорите не се смутиха от публикуваните данни от Китайската статистика в понеделник, според които ръстът на промишленото производство за април на годишна база е 6,5% - което само по себе си е добър резултат - но пък предходната стойност на показателя беше 7,6%.

На 17 и 18 май обаче Shanghai Stock Exchange тръгна надолу, като почти “изяде“ увеличението през предходните два дни. За смяната на настроенията на инвеститорите в Китай оказа влияние и ставащото на борсите в САЩ, които „потънаха“ на 17 май, следствие на политическите интриги около президента Доналд Тръмп, коментират от ИП „Капман“.

Така петъчният ден (19 май) се оказа решаващ за седмичния ръст на борсата в Шанхай, тъй като SSEC реализира макар и малко дневно повишение, с което „издърпа нагоре“ на положителна територия седмичната стойност на индекса.

Предупреждение за рискове: търговията с финансови инструменти може да доведе както до печалби, така и до загуби. Материалът е с информативен характер и нито една част от него не представлява инвестиционна консултация, инвестиционно изследване, препоръка или съвет за инвестиционно решение или следване на инвестиционна стратегия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА