Last news in Fakti

24 Май, 2017 09:37 3 395 4

Биткоинът – валутата на терористите?

  • биткоин-
  • валута-
  • терористи
Биткоинът – валутата на терористите? - 1
Снимка: Shutterstock

Разузнаването на САЩ е регистрирало „някои признаци”, че електронната валута – биткоин, се използва от терористични групировки и организираната престъпност. Това стана ясно по време на изслушване в сенатската комисия по въпросите на въоръжените сили към Конгреса на Даниел Коутс, директор на националното разузнаване на САЩ.

Коутс наскоро зае поста директор и все още „не е наясно” какво е биткоин и как се използва. „С удоволствие ще подготвя доклад, който да дава отговор на въпроса дали биткоинът ще се превърне във валутата на терористите и престъпниците. Доколкото разбирам, вече са налице някои признаци, че тя се използва за тези цели”, каза Коутс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 световен ред

    16 1 Отговор
    Всякакви алтернативи на валути и начини на плащания ралични извън контрола на правителствата и извън общо приетите на банките и на така наречената "световна" банка, която така или иначе си е частна банка в щатите, са трън в г-а им.
    Естествено, че такива методи за плащане служат за плащания на терористи, пране на пари и търговия с наркотици :)
  • 2 Нов Ред

    5 1 Отговор
    Въпроса е колко се финансират с долари и евро...
  • 3 гост 2

    3 4 Отговор
    Някой знае ли как един “миньор“ "копае" биткоини и ОТ КЪДЕ ги копае? Кой му дава информационният участък, от който да ги изкопава; какви данни съдържа този информационен участък и защо е нужно да бъдат “копани“ данни от там, за да се превърнат те в биткойни? Питам, защото много разбирачи се навъдиха, та ми е интересно дали поне един от тях е пускал “миньор“ да му кОпа биткойни и запознат ли е със същността на процеса, преди да се разфилософства като дървен философ и да зарони мизерабълски крокодилски сълзи за “гадните банкстери“, “лошият, империалистически сащ“ и “ добрата майка- русия“?
  • 4 гост 2

    1 4 Отговор
    Заявявам, че съм готова да пусна копача да копа биткойни, ако ми се даде информационен участък, който съдържа секретни разузнавателни информационни масиви от данни на руското фсб, на руския институт на фсб, на руския военоморски флот, на руските ввс и на руските кибервойски:):):) После мноооого ще се замисля дали да продам биткойни или да продам декриптираните данни директно на НАТО и на сащ:) А вие си пейте мантрите тук за родината ви матушка Проссия:):)