Last news in Fakti

7 Юли, 2017 10:29 1 544 0

НАП с наръчник в интернет за корпоративните данъци

  • нап-
  • данъци-
  • фирми

Документът отразява законодателните промени и предлага актуална данъчна практика

НАП с наръчник в интернет за корпоративните данъци - 1

Наръчник по корпоративно подоходно облагане за 2017 г. е достъпен на интернет страницата на Националната агенция за приходите. С документа приходната администрация цели да улесни фирмите, както и служителите на НАП, при прилагането на действащото данъчно законодателство.

В Наръчника са отразени промените в Закона за корпоративно подоходно облагане (ЗКПО) за 2017 г., като документът е допълнен с актуална данъчна практика. Извършена е и актуализация, в съответствие с направени промени в други нормативни актове, имащи отношение към прилагането на ЗКПО.

Документът разглежда процедурите по определяне на данъчния финансов резултат, пренасянето на данъчни загуби, декларирането и внасянето на корпоративния данък, преотстъпването и освобождаването от облагане с корпоративен данък, преобразуване на дружества, данък върху разходите, данък върху хазартната дейност, данък върху приходите на бюджетни предприятия и др.

Наръчникът е полезно помагало за всички клиенти на НАП, които искат да се запознаят със същността, полето на действие и особеностите при прилагането на ЗКПО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА