Last news in Fakti

5 Август, 2017 22:12 1 231 0

Повече от 3,3 млн. туристи са посетили България за полугодие

  • плаж-
  • море-
  • туристи

Морският ни туризъм носи 70 % от приходите в сектора

Повече от 3,3 млн. туристи са посетили България за полугодие - 1

Над 3,3 милиона са чуждестранните туристи, посетили България от януари до юни месец тази година.

Това прави около 8 процента ръст, каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията "По-чист морски туризъм".

Тя добави, че за област Бургас има положителен тренд в ръста както на туристите, така и на приходите. Морската област от януари до май са посетили 340 хиляди чужди туристи, което е с 3 процента повече от миналата година и над 20 милиона лева приходи само от нощувки.

В изказването си министърът отбеляза още, че морският туризъм формира повече от 70 процента от приходите в туризма въобще.

Според Ангелкова е належащо да се регулира къмпингуването. В тази връзка тя посочи новите сигнали за "Корал", където има нерегламентирано къмпингуване и нерегламентирано ползване на ток. Сформирана е работна група, която до 31 август или най-късно до 15 септември ще даде предложения как да се регламентират видовете къмпингуване и разрешителния режим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА