Last news in Fakti

8 Септември, 2017 16:21 2 543 1

Проблемните държави – най-добри за чужденците

  • чужденци-
  • живот-
  • стандарт-
  • класация
Проблемните държави – най-добри за чужденците - 1
Снимка: Shutterstock

Чужденците, които живеят в съседна Румъния и в Чехия, са много по-добре от тези в Германия, сочи анализ на InterNations. Оказва се, че държавите с проблемни икономики като Испания, Португалия и Малта предлагат по-добър стандарт на живот за чужденци.

Проучването е направено в 65 държави и включва 40 индикатора. Класирането на страните е направено в зависимост от това къде всяка от тях се намира по отношение на здравеопазване, сигурност, щастие, възможност за пътуване, лични финанси.

На първо място в тазгодишната класация е Бахрейн. Определено Златният медал за нея е изненада като се има предвид, че в миналогодишното издание тя е била на 20-то място. Това, което привлича най-много чужденците в страната, е липсата на езикова бариера. Голяма част от жителите на Бахрейн говорят английски.

Второто и трето място са за Коста Рика и Мексико. Създаването на нови приятелства и възможността чужденците да имат щастлив живот в Коста Рика превръщат страната привлекателна за тях. Мексико е предпочитана поради отличните климатични условия и отличната храна.

По отношение на Европа, освен Румъния, Чехия, Малта и Испания, добро място за чужденците са Холандия, Люксембург и някои скандинавски държави. Германия, която е с най-стабилната икономика на Стария континент и определено предпочитано място за живот от страна на чужденци, се нарежда чак на 23-то място в касацията. В края са Италия, Украйна, Турция и Гърция.

Друга част от изследването показва най-привлекателните държави за намиране на работа. Чехия успява да спечели първото място с факта, че работодателите в нея предлагат гъвкаво работно време и достатъчна сигурност на служителите си. Следват Нова Зеландия и Бахрейн. Не е препоръчително чужденците да си търсят работа в Гърция, Италия и Бразилия. Възможност за кариера, баланс между служебен и личен живот и сигурност на работата са трите основни фактора на базата, на които е направена класацията.

Проблемните държави – най-добри за чужденците


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧЕСТНО

    7 0 Отговор
    В МЪТНА ВОДА ШАРАНА СА ФАЩА НАЙЙЙ ДОБРЕ.