Last news in Fakti

24 Септември, 2017 20:21 1 175 6

5 млн. туристи посетили страната ни за първите седем месеца

  • туристи-
  • плаж-
  • море-
  • планина

Прогнози: До 7% ще е ръстът по Северното Черноморие, около 3% - на юг

Близо 5 милиона туристи са посетили България за първите седем месеца на годината, увеличението е над 7%. Приходите за първата половина от годината са с 13 на сто повече в сравнение с миналата, обобщиха от туристическото министерство.

От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон. Проблемите бяха общи за цялото крайбрежие - чистотата, концесиите, шума и кадрите, съобщи БНТ.

От черноморските курорти отчитат добър сезон, като подчертават, че той все още не е свършил. По южното крайбрежие ръстът спрямо миналата година е от 2.78 процента от май до август. "Макар и скромно, увеличението е факт", отбелязват от Регионалната туристическа камара.

На север отчетеният ръст е по-голям. Атанас Карагеоргиев, хотелиер в "Светите Константин и Елена" прогнозира до 7 процента ръст, а в градските хотели при записванията дори за септември има увеличение спрямо миналата година от 15 на сто, отчита Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Проблемът с кадрите остава един от най-сериозните, признават и двамата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    12 0 Отговор
    А по-голямата част от паричките си са дали на синчетата на бившите ДС-та, барети, висши полицаи и др. , които си приватизираха държавните активи и сега техните синчета са хотелиери и "бизнесмени"
  • 2 Трайко

    3 3 Отговор
    В тези пет милиона влизат и турските гастарбайтери прекарали отпуската си в южната ни съседка

    Коментиран от #4

  • 3 Русчуклия

    2 2 Отговор
    Разбира се, че влизат. Трай си бе Трайко, тъкмо да се зарадва народа на големите ни туристически успехи.
  • 4 onq s konq

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Трайко":

    Реално погледнато не би трябвало да те интересува особено дали в тия 5 млн. влиза и цифрата на гастарбайтерите пътуващи транзит,а факта че ПРИХОДИТЕ от туризъм са с 13% ПОВЕЧЕ В СРАВНЕНИЕ С ПЪРВАТА ПОЛОВИНА НА МИНАЛАТА ГОДИНА!В противен случай рискуваш да се превъплатиш не в тъп,а в ОСОБЕНО ТЪП ХЕЙТЪР.
  • 5 georgi

    2 0 Отговор
    За съжаление никой от тях няма да се върне.

    Коментиран от #6

  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "georgi":

    Аз се чудя как изобщо са дошли дори за първи път?не са ли проучили какво е тук?