10 Октомври, 2017 09:11 2 060 1

24 пилоти се превърнаха в заложници на летище

  • вим авиа-
  • русия-
  • авиокомпания-
  • фалит
24 пилоти се превърнаха в заложници на летище - 1
Снимка: Shutterstock

24 пилота на фалиралата преди дни руска авиокомпания „ВИМ Авиа” не могат да напуснат международното летището в Медина (Саудитска Арабия). Решението как ще се действа в ръцете на Росавиация – Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия. „Ведомството разполага с всички детайли около финансовото състояние на авиокомпанията”, уточнява пресаташето на посолството на Русия в саудитска Арабия.

24 пилоти се превърнаха в заложници на летище
26 септември, летището в Анталия (Турция): пътници на „ВИМ Авиа” чакат да бъдат превозени.

От 25 септември „ВИМ Авиа” преустанови изпълнението на чартърните си полети поради финансови затруднения. Към момента зад граница се намират над 30 600 руски туристи, като над 80% от тях са в Турция. От Росавиация уточниха, че задълженията на авиокомпанията възлизат на 7 млрд. руски рубли. Генералният директор на авиокомпанията е обвинен в присвояване на пари на пътници.

Редовни полети „ВИМ Авиа” ще извършва до 15 октомври включително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гладен руснак

    3 2 Отговор
    То цялата Русия фалира та една авио компания !

    Войничка в Украйна ,войничка в Сирия .... не става така! Щатите имат ресурс/икономика / да водят по две три войни едновременно но за Русия нтова се оказва непосилна задачка!!!