31 Октомври, 2017 10:11 1 812 0

Българското вино – традиция и топли вкусове

  • иец-
  • изложение-
  • вино

Българските вина са достойно представени по време на Салон на виното в Интер Експо Център

Българското вино – традиция и топли вкусове - 1

И тази година по време на най-голямото бизнес събитие в София - изложения в хранително-вкусовата промишленост и хорека сектора – МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, виното ще заеме своето почетно място в залите на Интер Експо Център. Международните изложения ще се проведат от 8 до 11 ноември, очаквайки всички посетители с огромно разнообразие от продукти и полезни събития за всеки вкус.

Българската традиция във винопроизводството ще покаже в дните на Салон на виното разнообразието от вкусове, които покоряват сърцата на хората.

България е страна с разнообразие на винени региони. Всеки любител на виното може да се наслади на напитки със специфичната нотка от топлината на юга, въздушните вкусове на ветровития север, морският привкус на черноморския регион или загадъчния аромат на южните вина. За посетителите на тазгодишното изложение САЛОН НА ВИНОТО ще се погрижат опитните производители и сомелиери от различните винени изби и заводи в България.

Загадъчният и винаги топъл Сандански представя винени вкусове

Изба VIA VERDE отглеждат лозя от класически сортове като мерло, кабернесовиньон, кабернефран, сира, мускат отонел, както и емблематичните за района на Сандански мискет, Ранна мелнишка лоза и керацуда. Интересен елемент за всички любители на виното е, че с разширяването на насажденията предстои и засаждането на по-екзотични сортове, които биха представили тероара в една по-различна светлина.VIA VERDE са изработили колекцията Motif, която се отличава с чистосортовите бутикови вина, произведени в лимитирани партиди от най-доброто грозде за съответната реколта. Motif е отражение на идеята за виното като изкуство и сортовете като основен инструмент за създаването му. Тази идея е заложена не само в производството, но и във визията на всяка една бутилка. Дизайнът е изчистен в черно с релефни графични мотиви, които загадъчно проблясват от светлината, привличайки елегантно погледа.

Върховна наслада за сетивата - море и вино– виното на Черноморието

Винарна Страцин е разположена в Поморийския регион, известен със своите стари традиции във винопроизводството. Избата разполага със собствени лозя в район характерен с благоприятните си климатични условия. В резултат на това вината на избата са с превъзходни качества, облечени в елегантни бутилки и модерен дизайн. Избата се стреми да запази традиционния български дух, но и да го съчетае със съвременните тенденции от цял свят, които да доведат до раждането на нови и интересни вина. Подбрани са „звездните“ сортове на винения свят – мерло, кабернесовиньон и сира за червени вина и розе. Белите вина са представени от сортовете шардоне, совиньонблан и мускат.

Въздушните вкусове на ветровития север – виното на Севера

Философията на винопроизводство на ЛВК - Винпром Търговище е да произвежда вино от световна класа с характерна плодова основа, използвайки модерни технологии, и все пак запазвайки отличителния му български характер. Гроздето е внимателно подбрано от лозя по билата наПодбалкана. В резултат на това вината са пивки, с меки плодови вкусове и изискана консистенция. Тайната от една страна е в специфичните климатични условия на северно-българския лозарски район, и от друга – многовековна традиция съчетана с наука и техника, с умението на технологичния екип в производството на качествени бели и червени вина.

Винпром Русе съчетава дългогодишните традиции във винопроизводството с опита на енолозите и последните тенденции в изкуството на създаване на вино. Гъмзата, която ще бъде представена от Винпром Русе е от местен произход. Тя е разпространена в Западна и Средна Северна България, основно във Видинско, Плевенско и района на Сухиндол. Чисто сортовото вино от гъмза е търсено на пазара в Германия и Русия. Много добре гъмзата се купажира с мерло.

Югът – виното на траките и пазителят на най-българския сорт – мавруда

Винзавод Асеновград представя основния сорт за региона „Мавруд”. Той е типичен български сорт, от който се произвеждат висококачествени червени вина. Получените вина са с добър, интензивен рубиненочервен цвят, богати на фенолни вещества, с добър баланс между киселини и танини и много добър потенциал за стареене. Характерно за виното от сорта „Мавруд” е дългият живот в сравнение с вината произведени от други сортове. Лозарството е един от най-старите поминъци в града. Няма съмнение, че траките са познавали лозата и виното и умело са ги култивирали, познанието им е достигнало до майсторите в асеновградско и в днешни времена.

Пазарджишкото вино е запазена марка на Южния винен регион. И тази година Винарна Славовица ще вземе участие в международното изложение САЛОН НА ВИНОТО. На техния щанд ще могат да се дегустират произведените от тях - розе, червени и бели качествени вина, произведени изцяло от грозде, расло в плодородната българска земя.

Посетете САЛОН НА ВИНОТО, опитайте най-добрите вина и оставете сърцето само да избере коя част от българските винени региони ще го покорят в задаващия се зимен сезон. Виното сгрява душата и винаги се пие с добра компания. „Във виното е истината“, са казали римляните, а истината поражда най-добрите мисли.

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ – изложенията, които предизвикват бизнеса за повече! Четете всички новини за най-голямото бизнес събитие в София на сайта - http://food-exhibitions.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА