Българското производство на млечни продукти се гордее със своята многовековна традиция. Уникални вкусове, които се харесват на всички хора по света, демонстрират майсторството на фирмите изложители в направата на млечните произведения. Тази година по време на изложението СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, което ще се проведе от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, успоредно с МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, ценителите на българското ще се запознаят с новостите в бранша.
Млечните продукти – гордостта на българския производител
Натурални продукти, които са произведени по класически технологии, в съчетание между старите автентични рецепти и съвременните изисквания за качество, ще бъдат представени в залата на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО. Доброто здраве на хората и удоволствието от преживения вкус са запазена марка на изложението. TERTER и BULGAREA са продукти, които се стремят да задоволят разнообразието от предпочитания и изисквания за бяло саламурено сирене, кашкавал и кисело мляко.
Освен желанието на компаниите участници да продължават традицията на автентичния български вкус при производството на млечните си продукти, те считат, че имат достойната и постижима цел за изнасянето на тези продукти извън границите на страната. Съвременните млекопреработвателни предприятия са с модерно оборудване и изцяло затворен цикъл на производство. Благодарение на съчетанието между традиция и новото в производството, млечните изделия - сирене, кисело мляко, сметана, масло и др., се гордеят с високи вкусови качества и чист природен състав.
Внушителни са производствата на кисело мляко Добротица от “Недко Недков - Овчарово” - над 200 тона, които са станали любима част от трапезата на потребителите. Киселото мляко с марка Ралица, което също ще е сред експонатите на изложбата, е с богата масленост - 8% и е подходящо за салати, сосове и десерти.
Кашкавал и сирене от овче и козе мляко, наслада за ценителите
Фирма Ваком е специализирана в производството и експорта на млечни продукти главно за страни като Австралия, Канада, САЩ, ЕС и други. Фирмата изнася продукти в различни видове опаковки и в дните на изложението ще представи българско бяло саламурено сирене и кашкавал от краве, овче и козе мляко.
Лакрима е позната марка за потребителите в България. По време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО компанията ще изложи своето овче сирене – произведено от овче мляко с характерен аромат и изразен пълномаслен вкус. Сиренето е зряло минимум 45 дни.
Козето сирене, продукт на млекопреработвателното предприятие „Пършевица“, е традиционно българско саламурено сирене от козе мляко от специално селектирана порода алпийски кози. Продуктът е богат на полезни млечнокисели бактерии, белтъчини, калций, витамини и по този показател превъзхожда повечето млечни продукти.
Масло с 82% масленост и от 100% сурово краве мляко
Маслото, като един от популярните и така необходими за домакинството млечни продукти, също е достойно представен на щандовете в залата на Светът на млякото. Фирмите изложители ще демонстрират продукт, направен по съвременни технологии и според изискванията на най-високите стандарти за качество от 100% свежо пълномаслено мляко, с гарантирана масленост от 82%.
Опаковането – важна част от бизнеса в млекопреработването
„3 в 1“ компактен моноблок за опаковане CARTONMAT 544TL е машина, представена от Аркон България, за опаковки, който получава продукти от производствената линия, групира ги по предварително зададен модел и ги зарежда в картонени кутии. Това е продукт "3 в 1" (изработка, опаковане и запечатване), осигуряващ напълно автоматична работа и минимален отпечатък. Наред с опаковъчните решения за храни, изложението ще предложи и многобройни идеи за сладоледи и напитки. За осигуряване на по–голямо удобство и наслада от консумирането на предлагания продукт, посетителите ще открият прозрачните чаши от серия „Имидж“ на DASF. Те са подходящи за сладоледи, млечни десерти, шейкове, фрапета, смутита и много други.
Революция в анализа на млякото
За 13 минути Extenso на Биоком Трендафилов открива едновременно 90 контаминанта като антибиотици и токсини, обособени в 17 групи. Продуктът обхваща всички основни групи замърсители като бета-лактамни антибиотици, тетрациклини, аминогликозиди, линкозамиди, макролиди, (флуоро) хинолони, сулфонамиди, хлорамфеникол, триметоприм, колистин, меламин и дори афлатоксин М1.
Демонстрационна мандра по време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО
БЛИЦ ще покаже компактен модулен вариант на модулно предприятие - Демонстрационна мандра. Този модел е разработен специално за демонстрации, обучения и внедряване на технологични процеси. Демонстрационната мандра вече участва със значителен успех на редица изложения, където беше показано производството на кашкавал.
Технологично оборудване за производство на кашкавал с нов метод сухо изпарване
Се Ла ВИ представя машината AISI 304 – 316, произведена от неръждаема стомана. Тя има PLC сензорен екран за управление и възможност за запазване на 10 различни рецепти, което осигурява автоматизиране на работния процес. Машината има възможност за работа с директна и индиректна пара под налягане.
Машини, машини и пак машини – 21 век!
СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО е модерно изложение. Освен всичко изброено ще може да се видят и продуктите на АЛМЕР - линия за сухо изпарване на кашкавал с модул за прехвърляне и модул за точен грамаж, стандартизатор за мляко, машина за формоване на кашкавал на нишки и машина за производство на плетено сирене.
Лабораторна техника инженеринг ще представи на своя щанд напълно автоматична серийна система за екстракция на мазнини Velp SER158. Системата предлага бърза и прецизна екстракция при намалена употреба на разтворители посредством метода на Randall-метод с подгряване на органичните разтворители, съкращаващ времето за екстракция до 5 пъти в сравнение с конвенционалния Soxhlet метод. Екстракторът Velp SER158 е напълно автоматична, херметично затворена система, минимизираща токсичните изпарения в лабораторията и работеща 24/7 без нужда от наблюдение от страна на персонала.
Оптималната хигиена в производството е от решаващо значение в хранително-вкусовата промишленост. По време на производствения процес дори и най-чистите продукти се замърсяват чрез микроорганизмите във въздуха, по работните повърхности и в опаковъчните материали. Тех Индустри България ще представи модули за дезинфекция с ултравиолетова светлина на немската марка UVpro.
Изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са най-голямото бизнес събитие в София. Станете част от най-доброто в хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център. Всички новини за изложенията четете в сайта - http://food-exhibitions.bg
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гошо от село
11:41 06.11.2017
2 JEEP
16:42 06.11.2017
3 гост
Коментиран от #4
11:59 07.11.2017
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Пръцко
Та думата ми е - дори петролните продукти са по-биологични от това, което ни го пробутват за храна!
14:06 08.11.2017
6 Radoslav
We are company based in Croatia, our main business is distribution and wholesale of office supplies
Currently we are supplying more than 150 shops and restaurants.
Are you able to offer me your dairy products for Croatian maret?
Thanks
15:33 18.02.2020