Last news in Fakti

11 Ноември, 2017 09:37 3 244 9

Колко българи са готови да напуснат родината

  • работа-
  • живот-
  • чужбина-
  • нация
Колко българи са готови да напуснат родината - 1
Снимка: Shutterstock

Платформата The Atlas публикува данни колко от гражданите на дадена държава са готови да се преместят да работят и живеят извън родината си. България е почти на края на класацията като се нарежда на 33-то от общо 45 държави с 4.5%. Близо двойно повече от гърците и турците възнамеряват да продължат живота си извън родината, съответно 7.1% и 8.1%. За Румъния този процент е 1.7%. накрая на класацията е Македония. Едва 1% от населението на съседката ни би живяло и работило зад граница.

Първите три места в класацията са за Исландия, Финландия и Замбия. 19.1% от исландците биха се преместили да живеят извън родината. За финландците и жителите на Замбия този процент е съответно 16.3% и 16%. В ТОП 5 влизат още Кения и Дания, съответно с 15.4% и 14.8%.

Колко българи са готови да напуснат родината


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелено човече

    37 8 Отговор
    Егати публикацията - изкарахте я България райско място, от което никой не иска да се маха. Ами те просто тези дето искат и могат отдавна са се махнали.

    Коментиран от #7

  • 2 Мир

    23 7 Отговор
    Всичките, ама нямат пари да избягат. Ха ха ха
  • 3 Не е зле да си тъп

    13 2 Отговор
    Това е класация на хората, които са готови да напуснат мястото, където се намират в момента
  • 4 впечатлен

    16 0 Отговор
    Анкетата да не е правена в Парламента, Министерския съвет, или сред работещите в една голяма сграда - два лъва, в началото на "Витошка"?
  • 5 Расулюлах

    20 1 Отговор
    След месец визите за канада за бг и румънци отпадат и сбогом гергино
  • 6 юрист

    4 14 Отговор
    На всички, които искат да напуснат България- ПРАВ ИМ ПЪТ! НО Е ДОБРЕ И НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ТУК С ПРЕТЕНЦИИ ДА “ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ“ , ДА НИ УЧАТ КАК ДА СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА И ДА НИ НАСАЖДАТ РУСКА, ТУРСКА, АМЕРИКАНСКА ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНА ДЕМОКРАЦИЯ, защото са смешни с претенциите си как в приелата ги държава еди какво си било еди как си, а пък в България не е . Ами не е, емигранти, защото България ИМА етническо мнозинство и за разлика от емигрантските държави, коренното ни население не е натикано в резервати, НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, сме белите, умните , кадърните, образованите и знаещите в България и тази държава е държавата на БЪЛГАРИТЕ- не на руснаците, циганите, афроамериканците, танганайците, турците и т.н. Та- преди да започнете да плюете България след 3-6 месеца престой като нелегални трудови емигранти в чужда държава, е добре да направите тази разлика- иначе, при поредното ви високомерно отношение към българите в България, които останахме тук ПО СВОЯ СОБСТВЕНА ВОЛЯ, това ще ви бъде много ясно напомнено!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 МАК

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зелено човече":

    Нали!!! Аз също си подготвям килима за махане от тука защото ми писна от простотията тоталното беззаконие и абдикацията на държавата по серизни проблеми като цигани, здравеопазване и други важни сфери!! Не може доктори ,машинистите в областта на релсовия транспорт и други да получават мизерни заплати около 1000 лева чисто и отговарят за живота на хората а разни тъпи футболисти чалгаджийки и тем подобни да получават 5 цифрени суми незаслужено,Абсурд!!!това трябва да се промени за да може къдърните да останат в България!!!а юриста се е изказал страшно посредствено!!!
  • 8 Абе Диди Деси Ани Дошо

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Стояне, плюл съм, плюя и ще плюя по тебе ))
    Не ти е по силите да си убиеш молците, дето ти ядат чорапите - тръгнал си нас да гониш, че и да ни забраняваш да се връщаме )))
    Ти си толкова голям оптимист, че трябва частни уроци да даваш.
    От коя приказка го чете, че мъжът ти е богат а ти си адвокат?
    Я разкажи историята на своето самомнение и правото ти по Конституция да раздаваш заповеди и да гониш поданици ))
    Ходи да дишаш в някой шланг, че поне нещо заради теб да се издигне )))
  • 9 Ядеитн

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Не си съвесм прав, момче. Затваряне на границите и поголовна трудова повинност му е майката. Страх, уважение и дисциплина са нужни. Само че с онези алчни, дека ни управляват това нема как да стане.