Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 09:17 1 311 13

Банско отново е най-евтиният ски курорт

  • банско-
  • курорт-
  • momondo
Банско отново е най-евтиният ски курорт - 1
Снимка: Архив

Българският зимен курорт Банско попадна в класацията на интернет сайта Momondo за най-изгодни ски дестинации.

Източна Европа предлага редица алтернативни дестинации, където любителите на зимни спортове могат да спестят от цените, без да се отказват от хубавите преживявания в студения сезон, пише медията.

В списъка на Momondo за най-изгодни ски ваканции в Източна Европа Банско е поставен на 6-о място.
Родният курорт предлага не само добри снежни условия, но и чудесно приключение за любителите на ски.

Подобно на всички други класации за зимни курорти, в които попада, и в тази Банско е отличен заради мрежата си от писти. Сайтът отбелязва, че в българския курорт са налице всички условия за "дръзко" практикуване на зимни спортове, но същевременно има и писти, където може да бъде упражнявано и по-спокойно спускане. А след него гостите на курорта може да се отпуснат с чаша горещ шоколад пред камината на някой от многобройните уютни хотели.

В класацията на Momondo попадат още няколко курорта, разположени в балканските държави - македонският Попова шапка (8-о място), словенските Ясна и Кранска гора (съответно 5-о и 7-о място), а също и Яхорина в Босна и Херцеговина (3-о място).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Говорят са доста смислени неща

    10 4 Отговор
    Говори се че от швейцарски и австрийски зимни курорти плащат на "нашите" зелени да бойкотират развитието на Банско щот им крадяли много клиенти
  • 3 Гост

    4 2 Отговор
    За горенаписаното - 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 4 Пеньо

    5 4 Отговор
    Някакъв сайт си направил класация! Браво похвално! Но безинтересно! Кажете на българите, че Банско е евтина дестинация и ще ви се изсмеят в очите. Дори заможни фирмаджии не могат да си позволят редовно ползване на услугите на курорта през зимата. Дори с обявените намаления едно четиричленно семейство с деца от 7 до 12 години ще трябва да плати само за лифт и писти 156 лв. Ами за храна? Ами за нощувка? Колко българи могат да си гопозволят?! За качеството на услугите да не говорим!!!
  • 5 Деси

    6 6 Отговор
    Банско си заслужава заради съотношението цена - качество. Хем хубаво, хем евтино, какво да се иска повече?
  • 6 Макс

    7 4 Отговор
    Хайде стига.....пръска се по шевовете Банско и нормално - добро качество на добра цена...
  • 7 Христов

    5 1 Отговор
    Поредно европейско признание за Банско!
  • 8 Радо

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Банско отново е най-евтиният ски курорт
    Публикувано във факти.бг: В списъка на Momondo за най-изгодни ски ваканции в Източна Европа Банско е поставен на 6-о място.
  • 9 Каканашева

    2 0 Отговор
    Aу недейте така. Ако ви чуят от Зелените, чиито сметки се плащат от швейцарските фондове ще ви обвинят, че сте продажни журналисти. Разваляте мантрата, че у нас е най-лошо и най-скъпо за ски в целия свят. Обикновено у нас доминират само негативните публикации, такива положителни новини не се срещат почти.
  • 10 Борис

    4 1 Отговор
    Само разни недоволни от живота хора могат да се оплачат от хубав курорт като Банско!
  • 11 Светльо Чернев

    3 3 Отговор
    Банско и евтино. Това виц на седмицата ли е...
  • 12 Мартин

    3 1 Отговор
    Трябва да бъдем горди, че имаме ски курорт на световно ниво като Банско!
  • 13 Еленков

    4 0 Отговор
    Съотношението между цена и качество, което Банско предлага го прави предпочитан курорт за цялото ни семейство през последните години. Дано да направят и втори лифт най-после.