8 Февруари, 2018 18:53 4 026 5

Секторите, които ще се развият най-добре у нас

  • бизнес-
  • икономика-
  • българия-
  • банка
Секторите, които ще се развият най-добре у нас - 1
Снимка: Shutterstock

Стpoитeлcтвoтo, тexнoлoгиитe, тъpгoвиятa и пpoизвoдcтвoтo. Това са секторите от българската икономика, които ще се развият най-добре през следващите 12 месеца. Резултатите са от изследване проведено от ЕY Бългapия, което анализира степента на доверие на висшия банков мениджмънт към три направления – банки, банкова система и икономика.

Българската икономика ще се подбори слабо през тази година е мнението на 63% от анализираните банкови управители. Те обаче са по-оптимистични относно представянето на тяхната финансова институция. 86% от тях смятат, че им предстои растеж. Налице ще са по-изгодни за клиентите условия за кредитиране на малки и средни предприятия и то най-вече от енергийния сектор, минната промишленост и IT-сектора.

„За пocлeднитe 2 гoдини cтpoитeлcтвoтo възcтaнoви пoзициитe cи ĸaтo пepcпeĸтивeн ceĸтop. Това е един от основните фактори 71% oт бaнĸoвитe мeниджъpи да не oчaĸвaт пpoмянa в ycлoвиятa зa ĸpeдитиpaнe в cтpoитeлния ceĸтop", казват анализатори на ЕY.

Една от основните сфери, в които ще се увеличат разходите през следващите години, ще е киберсигурността. Това ще е продиктувано от влизането в сила на новия регламент за защита на личните данни, които трябва да влезе в сила през месец май тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    35 1 Отговор
    Как кои сектори - корупция, циганска безнаказаност, обществени поръчки, саниране.
  • 2 Радо

    10 0 Отговор
    Кои технологии? - как да произвеждаме чесън и лук, че да не го внасяме от Китай ли?...пак няма да е малко, ако и това успеем да направим като ноу-хау.
  • 3 Манго

    9 0 Отговор
    Забравили са сектор "Кражби" на първо място !
  • 4 ГАЛЕВ

    4 0 Отговор
    ЕДИН СЕКТОР СЕ РАЗВИВА СЪС СУПЕР СИЛА ОТ 10 Г НАСАМ Е РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ -АМФЕТАМИНИ И КАНАБИС,НЕ НАПРАЗНО БГ Е НА ПЪРВО МЯСТО В ЕС .
  • 5 n123

    0 0 Отговор
    Банките надуха НОВ ИМОТЕН БАЛОН като нарочно държат лихвените проценти по парите на хората почти отрицателни.
    Поради тази причина цените на жилищата в България и най вече в София удариха небесата.
    Нереално завишени цени на жилищата,спекулативно надути от имотни агенции и строителни фирми !!!
    Това е което се случва в строителството и имотния сектор.
    Не купувайте на зелено защото ще има фирми които няма да могат да завършат сградите ,а в момента нямате никакви гаранции за парите си ,не се лъжете по уж изгодните кредити и си спомнете миналия имотен балон от 2008 ма година ,лихвите ще бъдат вдигнати до една година и ще се окажете с жилище купено на нереална пазарна цена и с кредит на който вноските се вдигат .
    Банковата,имотната и строителните мафия работят срещу вас и вашите възможности като хора .
    Бъдете умни и не купувайте на тези цени !!!!