Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 14:04 2 783 1

Централната банка на Италия се ядоса на политиците

  • италия-
  • избори-
  • централна банка-
  • ядоса-
  • политици-
  • игнацио виско

Централната банка призова политиците да говорят отговорно

Централната банка на Италия се ядоса на политиците - 1
Снимка: Shutterstock

Централната банка на Италия призова политическите партии да смекчат икономическата си реторика, която дава напразни обещания с цел привличане на гласоподаватели. В началото на март на Апенините ще се проведат парламентарни избори.

Икономистът Игнацио Виско заяви, че политиците не трябва в политическото си говорене да изпускат от фокус основната цел – намаляване на огромния държавен дълг. Той посочи, че партиите се опитват да привлекат симпатизанти с обещания за данъчни облекчения и по-високи публични разходи.

Виско призова партиите да водят „разумна бюджетна политика“, за да помогнат да се увеличи доверието към пазара и да се намали съотношението между държавен дълг и брутния вътрешен продукт.

Италианският дълг е най-високият в еврозоната след този на Гърция. Игнацио Виско заяви, че трябва да бъдат въведени финансови реформи, а не да се намаляват данъците и да се увеличават харчовете от страна на държавата, предаде „Ройтерс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Странно. Щото на снимката не й личи...

    Денис, как изглежда една ядосана банка?!