Last news in Fakti

4 Април, 2018 08:03 20 112 32

Handy напусна България

  • handy-
  • верига-
  • gsm-
  • българия-
  • напуска

Веригата за търговия с мобилни телефони – Handy, спира работа и закрива всичките си магазини в България, се посочва в съобщение на компанията. Присъствието й на българския пазар беше най-вече чрез партньорството й с „Мобилтел”. Договорът с нея обаче е прекратен още на 2 март 2018 г., което е й наложило затварянето на обектите.

Причината за затварянето „зacягa пoвepитeлнa тъpгoвcĸa инфopмaция и нe мoжe дa бъдe пyбличнo ĸoмeнтиpaнa вĸлючитeлнo и oт cъoбpaжeния, cвъpзaни cъc cпaзвaнeтo нa aнтиĸoнĸypeнтнoтo зaĸoнoдaтeлcтвo” заявяват от компанията, цитирани от Моnеу.bg. От 12 март 2018 г. пpeтeнциитe зa щeти пo мoбилни ycтpoйcтвa, ĸyпyвaни oт Наndу, щe ce пpиeмaт в oфиcитe нa зacтpaxoвaтeлнoтo дpyжecтвo "Eвpoинc" в цялaтa cтpaнa.

Временна промяна има и в процедурата по приемане на стоки за рекламация и за сервиз. За поправки клиентите трябва да се обръщат към официалните сервизи на съответната марка телефон или смартфон, които притежават. „Зa вcичĸи ycтpoйcтвa зaĸyпeни в пaĸeт c aбoнaмeнтeн плaн нa Mтeл, peĸлaмaции ce пpeдявявaт в мaгaзиннaтa мpeжa нa "Moбилтeл", уточняват от Handy.

Партньорството между Handy и „Мобилтел” е от 2005 г. Преди това договорът на компанията беше с бившата „Глобул”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темиме дарий

    109 34 Отговор
    Ала бала с 2 думи не са издържали и те на рекета та тиквоча и обкръжението му

    Коментиран от #16, #31

  • 2 самодоволни са

    106 26 Отговор
    Щом всички бягат означава,че тук няма да ни бъде или поне никой не вярва,че ще ни бъде.
    Доволни са само ГЕРБ/самодоволни е по точно/.
  • 3 Schmidt

    45 65 Отговор
    Уф писнало ми е от такива като вас ... за всичко са ви виновни партиите...

    Коментиран от #4

  • 4 Темиме дарий

    59 21 Отговор

    До коментар #3 от "Schmidt":

    Когато всички алармират за тиквата и рекет приомите му требва да се замислиш защо много хора споменават едно и също

    Коментиран от #13, #19

  • 5 Гост

    74 21 Отговор
    Малко по малко ще си тръгнат всички. Ще останат само мошениците.
  • 6 БТН

    59 9 Отговор
    Тези бяха най-големите моженници.
  • 7 Ицо

    48 20 Отговор
    Браво на гроб, изгониха още едни
  • 8 некойси

    52 16 Отговор
    Операция "суджук" в действие ... не са само те ... много чуждестранни фирми напускат нашия пазар и си мисля че не е само поради липса на перспектива.

    Коментиран от #32

  • 9 smeh

    20 7 Отговор
    уфф че сте смешни с теа статиии... ФАЛИРАЛИ СААААА хаха
    и са оставили по 1/2 магазинчета у сарбите и макетата
  • 10 Пешо лудия

    30 12 Отговор
    И сега вместо handy ще си имаме gerby ли ?
  • 11 ЛУД

    66 7 Отговор
    Значи, Handy първо не са дошли от никъде, че да напускат, те не са маждународна верига, каквато беше Мултирама например, който затвориха защото кораба-майка в Гърция фалир. Второ, хайде да бъдем честни, колко от Вас са влизали в магазин за електроника, за да си купят ГСМ? 1/2 от купувачите ползват е-маг, амазон и т.н. електронни канали за продажба, от останалите поне половината ползват лизингови схеми през мобилните оператори, а другите моооооже евентуално в техномаркер или технополис да отидат. Така че това нито е нещо фатално нито някой ще го усети.

    П.С.
    За протокола, не харесвам тиквата точно толкова колкото и станалите тук. Факт е че той рекетира и прибира, но от къде по-големи и обществено значими предприятия.... ей ЧЕЗ е жив пример

    Коментиран от #12

  • 12 Дикембе Мутомбо

    49 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЛУД":

    Абсолютно смятам, че си прав и аз това щях да пиша. "Напусна България" е гръмко заглавие, неотговарящо на истината. Все едно НарМаг да напусне България.

    Мобилните оператори изцяло изместиха ритейлърите и веригите, предлагащи услугите им станаха излишни и една по една изчезнаха - МСвят, Джеф, 2бе, Германос (който направо беше ребрандиран като Глобул). Помните ли ги?

    Не на последно място на Хенди им се носеше славата, че злоупотребяват с лични данни на клиентите си, които често се оказваха с изтеглен кредит на тяхно име.

    Та, новината си е добра.

    Коментиран от #18

  • 13 Иоуееееее

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Темиме дарий":

    Елементарна пропаганда му се вика.
    Трябва да си безкрайно тъп че да не видиш как един или най много двама платени малумници си пишат на кило едни и същи глупости.
  • 14 Иоуееееее

    16 0 Отговор
    Голяма верига?!?!
    Факти айде стига с тая тъпа пропаганда!!! Смешни сте дори и за първосигналните идиоти коментиращи под статиите ви под строй.

    Първо тия отдавна трябваше да фалират. Запитайте се от де пари да продаваш калъфи за телефони в магазин у мола.
    И второ какво им е международното?
  • 15 Доволен потребител

    34 3 Отговор
    ДовииииждаааааааНЕ!
    ДовииииждаааааааНЕ!
    ДовииииждаааааааНЕ!

    Уникални мошеници, най-сетне българите са се сетили да не стъпват там, единият служител те кара да подпишеш, вторият ти пребърква джобовете, третият ти събува обувките, и после викат ми вие бяхте съгласни. И от къде намираха тия служители готови да продадат и майките си. А МТел вече толкова нямат потребители че държат активни номера само за да са най-напред по брой потребители в статистиката, само че всички знаят вече че МТел са последни! Жалко само че това стана след толкова години. Трябваше още 2008-9та година всички да им го турят и да се приключва!
  • 16 antimediator

    18 26 Отговор

    До коментар #1 от "Темиме дарий":

    Колко никнейма имаш тук , хибрид смотан ?!
    Днес какво е поръчението, да плюем ГЕРБ и ЕС,да хвалим Москва и да обясняваме колко са зле краварите !
    Всички руски подлоги пращите от много интелект.

    Коментиран от #17

  • 17 НИ СЪ БЪРКАЙ В ХОРСКИТЕ РАБОТИ

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "antimediator":

    ГАТ ИЗМИСЛЯТ ЗАКОН НАЛАГАЩ ЕДИН НИК ТОГАЗ ША СА ПРОВЪЗНАСЯШ..
  • 18 098

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дикембе Мутомбо":

    А ко стана с Макс Телеком?
  • 19 Бай Хой

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Темиме дарий":

    Ти, и още две три тикви пишещи тук не сте всички, вярно е че всички вие комунистчетата и бащите ви, та и дядовците ви мразите всичко и всички.
    Ти умнико анонимен който даваш акъл в тема за която явно не ти пука, пазарил ли си някога от въпросната верига "ХЕНДИ"? запознат ли си че една обикновена батерия за GSM там се продаваше за 30-40лв при положение че навсякъде се намираше за 15-20лв, един обикновен протектор за Смартфон в ХЕНДИ струва 10-15лв а в Амазон ще го намериш за 1лв. А сега умнико напъни си жалкия мозък и помисли за какво и е на тая верига да съществува на пазар където продава на нормален осведомен потребител 2 до 5 пъти по-скъпи стоки. Тези бяха актуални 1-2 години след като отвориха защото имаше неща които не се намираха тогава, след това само съществуваха.
    И пак питам ти влизал ли си изобщо в магазин на Хенди? Аман от неуки и тъпи професори дето всичко знаят и все политиците им са виновни.

    Коментиран от #23

  • 20 Карапенов

    10 2 Отговор
    Такава нация сме си ,всички са ни виновни на нас (партии,примиери,комшиии).Обаче май никой не осъзнава че всички тези депутати и управници са огледало на нас и най-вече на нашия манталитет!!!
  • 21 Я изкарай Гано

    4 1 Отговор
    Големите изяждат малките. Пазара е наситен на мобилни услуги, и батковците започват да придърпват целия пай. В интерес на истината Хенди в нашият град правеха добра търговия!
  • 22 Да да

    18 4 Отговор
    Само МенТел са по-големи измамници от на наХЕНДрИ! И на мен ми е чудно как имат още абонати!
  • 23 Темиме дарий

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Хой":

    Значи глей са това че си беден е ясно не разбирам що пискаш че хората са решили да продават стоката си на тея цени?значи българите се питате тоя оня колко зема колко печели....ми печели и ти бре.....някои да ти бута стоката им да я купуваш?и бентлито е колкото 4 апартамента ама що не зъркаш и за това?че може да си земеш и ес класичка за 20 бона и пак да си се возиш?
  • 24 Лупи

    8 6 Отговор
    Масово чуждите фирми се гонят за да остане само местния мутренски монопол.
  • 25 Димитър Кънев

    5 0 Отговор
    Който се захване с Емтел и Теленор няма начин след това да не съжалява.
  • 26 Тенко

    6 1 Отговор
    Най некоретната фирма, колко възрастни хора изгориха да плащат безумни сметки...! По донбре е се махат...
  • 27 Гост

    1 0 Отговор
    Секретна информация 😂😂😂. Да а ние ядем доматите с колците и не знаем за какво става въпрос. Всички знаем какво се случва в тази държава. Но до кога ще навеждаме глави и ще се правим на умрели все едно не живеем тук. Ако ние самите не си помогнем няма кой. До кога ще скланяме глави и ще се задоволяваме само да пишем по сайтовете. А действие никакво.
  • 28 конкуренция

    2 0 Отговор
    Монополите си заздравяват позициите. Не можеш да смениш доставчиците: ток , вода, парно, телефон, газ, бензин, щото и различни да са , те си пърдят заедно и налагат цените. Също като али БоБо и 240-те разбойници. Няма значение цвят, мирис или килимявка - всичките не пущат кокала.
  • 29 koloture

    0 0 Отговор
    Точно така е Българската икономиката мачка в момента , много слабо търсен,е високи разходи и данъци, никаква перспектива , държавата те рекетира (Бойко) , ЗА около две години са избягали и фалирали Карфур, Пикадили , Била са на път, Теленор , Много Банки, Чез, и много други. Икономиката и макро средата не е била толкова зле от средата на 90 те. Welcome To Bulgaria да ама не!!!

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бах те

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Темиме дарий":

    Само тиквоча ли рекетира? Точно си свикнахме да си пллащаме на тиквоча, а са москвичите искат да вземат властта и на тех да плащаме! Ай стига, махам се от тоя цирк, ще се върна когато боко и кури са легло до легло в панделата! От как са комунистите на власт(все още са) бял ден не сме видели! Терминал две и бай-бай! Да си останете само 240тте боклука и платените им "симпатизанти" !
  • 32 Бах ви

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "некойси":

    Е, не е като да станеш кмет и да пълниш буркани с милиони! От проста селска фризьорка - кмет, само тва са ви хората и на комунистите и на сините комунисти и на патриотичните комунисти! Т2 и някъде в бяла страна е спасението, дори в албания е по-добре от комунистите оцветени в всекви цветове!