9 Май, 2018 06:00 1 512 0

Казахстан с интерес на пазара на злато

  • злато-
  • казахстан-
  • русия

Слабо търсене на ценния метал

Централните банки на Турция, Казахстан и Русия купуват злато от началото на годината. Това доведе до увеличение до 116,5 тона.

Търсенето на злато отчете най-лошото си тримесечие от 2008 година през периода от януари до март 2018 година. То е било 973,5 тона. Това е спад със 7 на сто спрямо първите три месеца на 2017 година. Това обявиха от Световния съвет по златото.

Финансовите инвеститори, както и купувачите на бижута, са проявили ограничен апетит към благородния метал.

Търсенето на инвестиционните фондове, търгуващи с активи, гарантирани със злато, е било 32,4 тона през първите три месеца на годината. Това е нарастване спрямо последното тримесечие на 2017 година, но срив с 66 на сто на годишна основа.

И макар данните за икономиката на САЩ да предвещават повишение на лихвите от Федералния резерв, то непредвидимата политика на президента Доналд Тръм кара инвеститорите да бъдат предпазливи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА