Last news in Fakti

18 Юни, 2018 09:37 1 869 14

Италия: Над 25% от младежите са безделници

  • италианци-
  • младежи-
  • безработица
Италия: Над 25% от младежите са безделници - 1
Снимка: Shutterstock

Над 25% от младежите на възраст между 18 и 24 години в Италия официално се водят безделници. Те нито работят, нито учат, нито провеждат стаж. През 2017 г. всеки четвърти младеж на Ботуша официално нито е работи, нито е учил, сочат данните на Eurostat. Италия е на първо място по този показател в Европейския Съюз при средни нива за Съюза от 14.3%.

Високият процент на безработните млади италианци кара все повече от тях да напускат родината. Близо 49 000 италианци на възраст между 18 и 34 години са напуснали родината си през 2016 г., сочат данните на Fondazione Migrantes. Това е с 23% повече в сравнение с 2015 г.

Второто място, на което много младежи бездействат, е Кипър. Там 22.7% от младежите също бездействат. Третата позиция е за Гърция с 21.4%. Хърватия и Румъния са съответно на четвърта и пета позиция с 20.2% и 19.3%). България е на шесто място. У нас 18.6% от младежите не учат и не работят.

В другия край на класацията е Холандия. Там едва 5.3% от младежите могат да бъдат наречени безделници. Словения и Австрия са на следващите две места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо Бирата

    8 6 Отговор
    А колко са в България ?
    Вероятно над 30% !

    Коментиран от #3

  • 2 една българка

    15 3 Отговор
    България е на шесто място. У нас 18.6% от младежите не учат и не работят. Чети внимателно. Този път не водим!
  • 3 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо Бирата":

    18,6% - ако беше прочел щеше да го знаеш
  • 4 Дедо Грую

    10 2 Отговор
    Не се кахърете! Те новите тъмновиолетови италианци ще се погрижат за тях.
  • 5 ГосТ

    6 3 Отговор
    Голема работа, това е живот- ако искаш работиш,ако искаш не работиш. Така трябва да е навсякъде по света. Направихме го, да може така. Като работиш ще имаш повече кинти,като не работиш ще разчиташ на минималния (но нормален) стандарт на живот и така.
  • 6 BILL

    6 4 Отговор
    Прекрасните плодове на свободията и правата без задължения. Иначе западноевропейците дават акъл как другите да живеят.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ГосТ

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "BILL":

    Не мое всички да са като хамериканците,да им пръскат гьона от бач за да си плащат ипотеката и ако им остане нещичко да ядат боклуци
  • 8 Лукавия

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "BILL":

    Да, ама не. Какво се вижда от статията, западноевропейските младежи работят. Тези в Южна Европа лежат на мама и тате. Е, и на държавата...

    Коментиран от #9

  • 9 ГосТ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Лукавия":

    Милано коя Европа е ?
    А знаеш ли как стоят нещата в Северна Европа? Примерно Дания и Норвегия. А знаеш ли за френската система за безработни, че дори и германската ?
    Това е Европа драги,а не дивия запад зад океана. Който си харесва работата и иска да работи, нека работи. И да получава повече пари съответно. Аз харесвам работата си и я работя за всякакви пари. И без пари съм я работил. Не е нужно всеки да блъска с чука и да пълни екселски таблици със счетоводство. Вече има машини и алгоритми за тази цел. Трябва да има държава, обаче. Държавност, това е необходимо. Как пък така мениджърите изведнъж се оказаха толкова гениални и незаменими, че работата им не може да бъде под държавен контрол ? И да не крепят световния ред, а да си бъдат едни обикновени търгаши,най ниско в йерархията.

    Коментиран от #12

  • 10 haho

    3 0 Отговор
    Ако ние имахме статистика, а не стъкмистика щеше да лъснем с доста по-висок процент.
  • 11 стефчо

    4 1 Отговор
    МОже да са безделници,но не са без празници!
  • 12 Лукавия

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    Милано е не го броя за юг - на ширината на Словения е. Виж от Рим надолу е по-интересно. Имаш ли някаква бегла представа от "дивия запад зад океана"? Моите деца са в гимназия и поработват в свободното си време, откакто станаха на по 16 години. И няма да лежат на мама и тате. Мама и тате ще помогнат отчасти за парите от университет. Другите те ще си ги изкарват.
  • 13 соросоидни кърлежи

    3 0 Отговор
    А сред цигани ,фад-роми 100% младежи са заети със събиране на липов чай по улиците, или станаха металурзи - събират жЛязо. Малко по трудно при тях да кажеш кой младеж,защото на 10-12г. вече имат деца,на 20 може да стане баба Айше.
  • 14 dragula

    1 1 Отговор
    Не стига, че им живееш, ами и да им работиш.