Last news in Fakti

29 Юни, 2018 22:00 3 447 2

„Адидас“ печели от Световното по футбол

  • адидас-
  • пума-
  • найк-
  • футбол-
  • русия

Компанията очаква комбинираните продажби на всички свои спортни комплекти

Германският производител на спортни стоки "Адидас" заяви в четвъртък, че очаква да продаде около 8 милиона футболни фланелки през тази година, дори след като бившите шампиони напуснаха безславно Световното първенство по футбол в Русия, съобщи БНР.

"Разбира се, че сме разочаровани, но това е спорт, ние сме спонсори, ние сме там в добри и в лоши моменти", заяви говорителка на "Адидас".

"В миналото заедно с Германия станахме световни шампиони четири пъти и европейски шампиони три пъти", добави тя.

Базираната в Бавария компания "Адидас" спонсорира 12 отбора, участващи в тазгодишната Световна купа, шест от които вече се класираха за фазата на директни елиминации: Русия, Швеция, Мексико, Испания, Аржентина, Белгия, Колумбия и Япония.

Компанията очаква комбинираните продажби на всички свои спортни комплекти на спонсорираните от "Адидас" национални отбори да достигнат около 8 милиона бройки, което е повече, отколкото продажбите по време на предишната Световната купа през 2014 година в Бразилия.

Що се отнася до конкурентите на германската компания, базираната в САЩ "Найк" може да се похвали със спонсорство на съставите на Англия, Бразилия, Хърватия, Португалия и Франция.

В същото време другата голяма германска фирма в лицето на "Пума" се надява, че нейната емблема ще донесе късмет на футболните отбори на Швейцария, Уругвай и Сенегал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    2 2 Отговор
    Демек вие знаете кой ще е световен шампион
  • 2 Сanible corpse

    5 1 Отговор
    Аааааа стига бе,аз пък си мислех, че най-добре печели вафла бачо Кольо.Пу да еб........а .