Необходими са над 37 000 нови самолета

Публикувана: 7 Юли, 2018 10:21
КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2074
Необходими са над 37 000 нови самолета
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ

Точно 37 390 е броят на самолетите, които е необходимо да бъдат построени през следващите 20 години, за да задоволят високото търсене в сектора. Общата им стойност е 5.8 трилиона USD са изчислили от европейския авиопроизводител Airbus в доклад за развитието на сектора до 2037 г.

С 4.4% на годишна база ще нараства търсенето на самолети за разглеждания период. В изчисленията са включени не само пътническите, но и товарни самолети.

От въпросните 37 390 необходими самолета 10 850 ще са нужни с цел подмяна на стари. Останалите 26 540 машини ще са необходими, за да отговорят на нарастващото търсене.

От Airbus обвързват технологичния напредък в сегмента с изграждането на самолети с повече места. Тази компилация води до намаляване на разходите на авиокомпаниите.

Търсенето на повече самолети в близко бъдеще ще се обуславя от два фактора. Единият е нарастването с 2.4% на броя на нововъзникващи икономики, а другият е нарастването на пътниците, които ще ползват въздушен транспорт, продиктувано от повишаване стандарта на живот в световен мащаб. Прогнозите са, че през следващите две десетилетия средната класа в световен мащаб ще се удвои.

Нарастването на производството на самолети ще доведе и до нарастване на търсенето на пилоти. До 2037 г. на пазара ще са му необходими 540 000 нови пилоти, прогнозират от Airbus.Ловци на бисери
Румяна Бъчварова
Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира представянето на Ирина Бокова в състезанието за генерален секретар на ООН.
Представянето на Бокова в битката за ООН не е убедително"

Още бисери