15 Август, 2018 16:19 1 561 2

Уорън Бъфет залага на Apple, а Сорос - на Facebook и Twitter

  • уорън бъфет-
  • акции-
  • борса-
  • apple-
  • сорос-
  • facebook-
  • twitter

Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е продължил да купува акции на технологични гигант Apple Inc. и през второто тримесечие на годината, докато фондът Soros Fund Management на Джорд Сорос е увеличил дела си във Facebook Inc. и в Twitter Inc., като в същото време е продал част от акциите си в компанията-майка на Google - Alphabet Inc. и в Аmazon.com Inc. Това съобщава БНР.

Това показват последни данни от актуализираната информация за дялово участие в американски компании на двата големи инвестиционна фонда, която беше предоставена във вторник на Комисията за ценни книжа и фондови борси в САЩ.

Фондът на Уорън Бъфет е увеличил през второто тримесечие дела си в Apple с 12,4 милиона акции и към края на юни вече е притежавал близо 252 млн. акции на стойност около 46,6 млрд. долара. Интересът на Berkshire Hathaway към акциите на производителя на iPhone беше голям и през първото тримесечие, като към 31-ви март фондът беше вторият по големина акционен в Apple след компанията Vanguard Group, притежавайки 4,96% от акциите на технологичния гигант.

Инвестиционният фонд Soros Fund Management LLC на другия известен милиардер Джорж Сорос пък е увеличил през периода април - юни дела на акциите си в две от най-големите социални интернет медии Facebook Inc. и Twitter Inc., но в същото време е намалил активите си в Amazon.com и в компанията-майка на Google - Alphabet Inc.

Семейният фондов на Сорос също така е инвестирал в акции на AT&T Inc., Chevron Corp. и T-Mobile US Inc., но е продал пакети с акции на компаниите Ebay Inc., Nvidia Corp., Snap Inc. и Paypal Holdings Inc.

Soros Fund Management LLC е намали дела си и в Netflix Inc., в Citigroup Inc. и в Wells Fargo & Co. за сметка на покупки на акции на Pandora Media Inc. и Salesforce.com Inc.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    12 0 Отговор
    Спирам с Facebook и Twitter.
  • 2 социалки парцалки

    8 0 Отговор
    Всички ползващи Facebook и Twitter са соросоиди ! Винаги съм го подозирал !