Last news in Fakti

13 Септември, 2018 10:37 3 618 1

Нова нискотарифна авиокомпания

  • авиокомпания-
  • базел-
  • швейцария-
  • полети
Нова нискотарифна авиокомпания - 1
Снимка: Shutterstock

Група от ветерани пилоти възнамеряват да създадат нова нискотарифна авиокомпания в швейцарския град Базел. Проектът с името Swiss Skies ще се управлява от бивш топ-мениджър на Air Berlin и пилот на Ryanair. В момента те събират стартовия капитал в размер на 100 млн. USD. Първоначално ще има полети от Базел до САЩ, а в последствие и до Карибските острови, Близкия Изток и Азия.

Новият авиопревозвач планира да започне дейност още в средата на 2019 г. Оперативните разходи ще бъдат с около 30% по-ниски от тези при стандартните авиокомпании в резултат, на което Swiss Skies ще може да предлага по-евтини самолетни билети.

Авторите на проекта планират да съсредоточат дейността си на летища в по-малки градове и да ползват по-нискобюджетен сервиз, включително храна и обслужване на борда на самолета и възможността за избор на място.

Авиокомпанията ще успее да възвърне инвестицията си на третата година от дейността си. Първоначално ще оперира със 16 самолета, а към края на четвъртата година техният брой вече трябва да бъде 38. За сравнение, най-големият авиопревозвач в Швейцария – Swiss, разполага с 85 самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Мишо

    7 0 Отговор
    Някой да каже къде ги събират тия милиони, че и "бащицата" ББ да посъбере малко и да очисти дълговете на държавата, а не непрекъснато да ни изпразва джобовете.