Last news in Fakti

28 Септември, 2018 01:29 2 071 9

В Полша свалят данъците за бизнеса

  • полша-
  • данък-
  • компании

Ставката пада от 15% на 9% за малките предприятия

В Полша свалят данъците за бизнеса. Корпоративният данък за малките предприятия пада от 15% на 9%, съобщават полските медии.

Това е последователна стъпка за подкрепа на полските предприемачи. Правителството вече намали корпоративния данък от 19% на 15% за малките предприятия. С новата ставка от 9% Полша се надява както да подкрепя местните предприемачи, но и да привлича компании от чужбина.

Намаляването на данъците е едно от предизборните обещания на управляващата в Полша консервативна партия „Право и справедливост“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аНие

    7 0 Отговор
    Аз предлагам ние това да го направим за големите "инвеститори" като търговските вериги и то незабавно - за да не ги засегнем нещо и без това са чужди.
  • 2 Гост

    16 1 Отговор
    В България няма Бизнес.
  • 3 Антей

    7 1 Отговор
    А нашите тъпанари.....?!?!????
  • 4 Все пак

    5 4 Отговор
    В Норвегия данък доход до 100 000 лева е 28%, тук е над 40% за под 30 000лв.

    Коментиран от #8

  • 5 Все пак

    1 0 Отговор
    Данък върху минималната заплата в Полша е 18%. На 26 юни 2013 г., Министерството на труда и социалната политика и Министерството на финансите представи доклад, в който подробно е разгледан втория стълб на пенсионната система на Полша. – пенсионните фондове и публичните финанси: в доклада се констатира, че държавния дълг на Полша щеше да бъде 38% от БВП вместо 56%, ако втория стълб в пенсионната система никога не беше въвеждан.

    Коментиран от #6

  • 6 Все пак

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Все пак":

    – участието във втория стълб става доброволно, но се увеличава размера на вноската за онези, които желаят да участват в него. Данъкоплатците ще имат 3 месеца да изберат дали да участват във втория стълб, като вноските за онези, които изберат доброволно да се присъединят към схемата ще трябва да правят с 2% по-висока осигуровка. В резултат общата осигуровка за пенсия за тях би се повишила от 19,52% от дохода до 21,52%. От тези вноски 4% ще се отклоняват към втория стълб (в момента 2,3%), а останалата част ще отива в ZUS (НОИ в България).
  • 7 Все пак

    5 3 Отговор
    Унгария, Полша, България и други страни от Източна Европа бяха насилени по един и същи начин в края на 20 век да въведат финансови пирамиди в пенсионната си система.
  • 8 ТУКА СЕ ЗАЩИТАВАТ МИЛИОНЕРИТЕ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Все пак":

    НЕ ПЛАЩАТ НИЩО А ДАЖЕ И КРАДЪТ ОЩЕ.
  • 9 Балкания

    1 0 Отговор
    Тук е BG, и всичко е обратно пропорционално на нормалното ( европейско)