Last news in Fakti

27 Септември, 2018 13:23 4 107 10

Летище Варна догони Бургас

  • летище-
  • варна-
  • бургас-
  • пътници-
  • рекорд
Летище Варна догони Бургас - 1

Нов рекорд отчете летището във Варна. И тук, както на аеропорта в Бургас, беше посрещнат 2-милионият пътник. Името й е Дженифър Зибенхар, която пристигна с полет на Germania от Нюрнберг. Тя пристига в морската ни столица със съпруга си и двете си деца. Това обаче няма да единствената и почивка у нас, тъй като сред подаръците, които получи като 2-милионен пътник е и ваучер за петдневна почивка в петзвезден хотел „Астор Гардън” и безплатен достъп до комплекс AQUAHOUSE Thermal & Beach в курорта „Св. Св. Константин и Елена”.

„Радваме се, че германците продължават да бъдат голям двигател на туризма в района и сме изключително доволни, че след една много успешна 2017 г., ние отново ще сме свидетели на двуцифрен ръст”, каза Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Ръст от 14% на пътниците за тази година спрямо миналата очаква концесионерът на летище „Варна”. До края на август са регистрирани с 20% повече пътници спрямо същия период на 2017 г. Нараснал е и броят на обслужените самолети. С близо 17% е увеличението спрямо същия период на миналата година.

За първите осем месеца на 2018 г. броят на пътуващите по редовни международни линии се е увеличил с 20%, а на тези по вътрешни – с 23%. Най-много са пътниците от Германия (474 585), България (195 925), Русия (187 674), Полша (161 292) и Великобритания (109 969).

На 12 септември на летище „Бургас” за първи път бяха отбелязани 3 милиона пътници. „Всеки сезон, Черноморските ни летища бележат по-сериозен трафик. Ние ще продължаваме да градим върху постигнатите резултати и сме благодарни на партньорите ни, включително и на Germania – авиолинията, която направи днешния ден празник“, каза Хеппе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    4 8 Отговор
    И с какво допринася концесионера за броя пътници? Да не идват заради летището? Идват заради ниските цени на всичко

    Коментиран от #2

  • 2 Димитър Йорданов

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Допринася с развиването на инфраструктурата, с преговорите с авиокомпаниите да идват, с доброто и качествено обслужване. Ей такива дреболии....
  • 3 Шоп

    6 7 Отговор
    Хубава новина, нека и провинцията да се развива.
  • 4 Га-га

    12 1 Отговор
    Нищо не е догонила Варна, вечно с милион назад! Два милиона пътникопоток, Бургас правеха още преди 4 години!
  • 5 Резак

    11 0 Отговор
    До дървения ШОП ! Там където има МОРЕ не е провинция.Казал го е Ърнест Хемингуей.

    Коментиран от #6

  • 6 Шоп

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Резак":

    Когато спрете да миекате, тогава няма да сте провинция.
  • 7 бургаски

    2 3 Отговор
    то затова сте дървени шопи вечните измекияри
  • 8 Варна

    3 1 Отговор
    Когато се научите бургазлийчета някои думи как се произнасят на български (като - тилифона, дънкито и т.н.), тогава говорете кой кеде мека.

    Коментиран от #9

  • 9 Меден рудник

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Варна":

    Присмял се хърбел на щърбел.
  • 10 Патриот

    1 0 Отговор
    Всичко, което е далеч от морето е провинция.
    Шопите да си гледат работата.