Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 21:37 1 878 1

Предпочитана дестинация за българските студенти

  • италия-
  • образование-
  • университети-
  • представяне

Образование

Предпочитана дестинация за българските студенти - 1

Италия е все по-привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Близо 80 000 международни студенти, които търсят висококачествени академични програми, избират да се обучават именно там. В отговор на това, наред с огромния избор от специалности на италиански, университетите и академиите въвеждат все повече програми на английски език.

Това е поводът за осма поредна година изложението „Дни на италианското образование“ да покани представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения. Форумът се провежда на 13 октомври в СТЦ „Интерпред“, София и на 14 октомври в хотел „Графит“, Варна под патронажа на Италианската търговска камара и „Скай Лайнс“.

Посетителите могат да се запознаят с учебните програми на Politecnico di Milano –лидер в обучението по архитектура и инженернинауки в Европа; Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията – Романо Проди; университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа; IULM – International University of Languages and Media – единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици. Световноизвестните академии за мода, дизайн и визуални комуникации – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy допълват елитния списък с участници. Гостува и центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпита по архитектура в Италия.

За първи път тази година в изложението ще се включат и два италиански онлайн университета – Pegaso Università Telematica и Università Mercatorum. Академичните степени, издавани от тях, притежават същата юридическа стойност, каквато и дипломите, издавани от традиционните университети.

Учебните заведения в Италия отпускат различи стипендии на база висок успех или креативност. Държавата, от своя страна, счита, че всеки има право на висше образование, независимо от финансовите и социални възможности, и отпуска стипендии на база семейни доходи и успех.

Таксите за обучение в държавните университети варират от 900 EUR до 3900 EUR, като повечето български студенти заплащат около 1000 EUR.

„Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците в събитието, която дава възможност за допълнителна информация относно условията за кандидатстване и изискванията за прием във висшите учебни заведения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    2 0 Отговор
    Защо деца мои, нима не ви харесва Московски Ленински Институт.. Оставете децата на БСПарите да се мъчат на запад! Даже дъщерята на Кутев (не и харесвало) беше в САЩ на студентска бригада.