Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 16:35 2 893 3

Срив на печалбата на голяма авиокомпания

  • rуаnаіr-
  • печалба-
  • данни-
  • приходи

Пари

Срив на печалбата на голяма авиокомпания - 1
Снимка: Shutterstock

С близо 7%, до 1.2 млрд. EUR, е спаднала печалбата на една от най-големите нискотарифни авиокомпании – Rуаnаіr. Данните са за първото фискално полугодие. Причините за това са две. Едната е стачките, които имаше от страна на пилоти и стюардеси, а другата – по-високите цени на горивата. Въпреки спада на печалбата, от авиокомпанията отчитат 6% ръст на трафика. Това отчасти се дължи и на факта, че средно с 3% е поевтиняла цената на самолетните билети на Rуаnаіr, като е достигнала 46 EUR.

Стачките на кабинния състав през лятото не са оказали съществено влияние върху разписанието на авиокомпанията, казва главният изпълнителен директор Maйĸъл O'Лиъpи. Това обаче има „притеснителен ефект върху доверието на потребителите” посочват маркетингови специалисти.

За текущата година печалбата на Rуаnаіr ще бъде с 12% по-ниска от първоначално прогнозираната – между 1.1 и 1.2 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тука има тука нема

    3 1 Отговор
    Точно на тия вече им нямам доверие пък те да си разправят, каквото си искат !
  • 2 Патлажан

    8 2 Отговор
    Статистически Уиз Луфтханза имар повече отменени полети, но не го пише в новините.Защо?
  • 3 Фъри

    2 0 Отговор
    Защото, Патладжане, войната е срещу Райън, но въпреки атаките под кръста и нечистата война, Ирландците ше надживеят още от враговете и доброжелателите си :)