Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 10:11 2 044 3

Специална монета за „развода”

  • брекзит-
  • великобритания-
  • монета-
  • напускане

По-различна форма

Нова монета от 50 пенса ще отсече Великобритания по случай излизането на страната от Европейския Съюз. Особеното при нея е формата – седмоъгълник. „Кралският монетен двор има дълга традиция в сеченето на монети за отбелязване на исторически моменти. В съответствие с тази традиция той ще изсече монета за отбелязване на това, че Великобритания напуска Европейския съюз. Тя ще бъде на разположение през пролетта на 2019 г.", пише в изявление до медиите Министерството на финансите.

Плановете са Великобритания да напусне Съюза до края на март 2019 г. Сайтът на кралския монетен двор показа монета, на която пише: „Мир, благоденствие и приятелство с всички народи". Това са думи от първия встъпителен адрес на Томас Джеферсън, който посочи като основен принцип на своето правителство: "Мир, търговия и честно приятелство с всички народи".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    0 1 Отговор
    Що ТАКА БЕ НАЛИ НЕЩО НЕ ИСКАХА.
    ПЪК СЕГА СПЕЦИАЛНИ МОНЕТИ.
  • 2 Минаващ от тук

    0 0 Отговор
    Ха така бе, че направо не ми дава мира в последно време: Как ще го отпразнуват излизането си от ЕС англичаните. Да съм спокоен.
  • 3 Bubbles

    4 0 Отговор
    Ако тоя "развод" вземе че се случи(което не ми се вярва), то скоро след това ще трябва да секът нова монета по повод разпада на Великобритания.