Last news in Fakti

16 Ноември, 2018 23:01 2 331 8

Владислав Панев: Бързи реформи в България

  • реформи-
  • българия-
  • икономика

Опасявам се, че ще бъде много изненадан догодина

Владислав Панев: Бързи реформи в България - 1

Икономиката ни расте най-бавно от фалита на КТБ през 2014 насам. И то благодарение на потреблението и ръста на доходите (което е хубаво, но е и функция на това, че хора не останаха в България). В същото време износа пада за първи път от години. Инвестициите също намаляват, което ще даде отражение в бъдеще. Търговският дефицит расте бързо. Това коментира във "Фейсбук" Владислав Панев.

В същото време какво се случва с нашите най-големи експортни пазари:

- германската икономика се свива;

- Италия е пред срив, с рекорден дълг и скандално глупаво управление;

- Турция е в хиперинфлация, обезценка на лирата и рязко свиване на вноса.

Еврозоната приключва с изкупуването на облигации, очаква се лихвите да започнат да растат и на нашия континент. Тръмп води търговски войни. Глобалният цикъл на икономически растеж приключва. Това се вижда и по пазарите.

А тази сутрин един уморен човек разправя как доходите догодина щели да растат още по-бързо, че ще харчи милиарди повече за какво ли не, че медиите били свободни, че всичко цъфти. И се занимава с дребнотемия като какво казал президента, какво рекла Нинова и други глупотевини.

Нито дума за план Б, ако ни връхлети глобална криза. Нито дума за оздравяване на енергетика, застраховане, здравеопазване, кражбите от еврофондове. Само наливане на пари в нереформирани сектори. Борисов си живее в собствен свят и хал хабер си няма какво става около него.

Опасявам се, че ще бъде много изненадан догодина. Но пък ще намери перфектно оправдание с "международното положение". Реформите трябва да започнат сега и веднага. Иначе ще страдаме. Да си озапти лапачите като Гергов, Доган, Златев. Ако не може, не знае как или не му позволяват - най-добре пак да хвърля кърпата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    34 1 Отговор
    A за циганите, дето ни изтребват ката ден?!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Баце

    20 2 Отговор
    Ако не може, не знае как или не му позволяват - най-добре пак да хвърля кърпата.
    Не може и не знае как това е сигурно.
    Не знам как сме допуснали този селянин да ни управлява. ОСТАВКА
  • 5 Тъп

    2 6 Отговор
    СуратТефтеря дава трибуна на всеки офисен Разбиратор как другите да правят "бизнес".А печелившите "бизнеси" в Татковината са само и единствено с гарантирани държавни поръчки.Тук таме хванал вълната некои друг автоджамбазин.Г-н Пенев,авторе вие какъв бизнес развихте за да дадете пример а???
  • 6 бай манол

    2 0 Отговор
    Прав си, обаче е много удобен за обкръжението си и то не позволява лесно да се оттегли. На обкръжението му е през оная работа ще има ли или няма да има криза. Кризите се плащат от бедните, както и повишените данъци.
  • 7 бай благой

    0 0 Отговор
    точно и ясно!
  • 8 мануш

    0 0 Отговор
    бойко ще изпие горчивата чаша на жан Виденов докрай