Last news in Fakti

2 Януари, 2019 13:56 1 917 7

За четвърти път удължават срока за концесията на летище „София”

  • концесия-
  • летище-
  • софия

Причината е внасяне на корекции в документацията

За четвърти път удължават срока за концесията на летище „София” - 1
Снимка: М. Богданова ©

До 16.30 ч. на 5 февруари вместо до 29 януари желаещите да концесионират столичното летище могат да подават документи за кандидатстване. Решението е взето още на 26 декември, уточняват от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения.

Удължаването се налага поради промяна в някои условия. Вече в процедурата като страна може да участва и „трето лице с финансови възможности”, т.е. банка. Максималният размер на на неговата отговорност е 200 млн. лв.

Първоначалният срок за подаване на документи беше 22 октомври 2018 г. След това той беше удължен от нововстъпилият в длъжност министър на транспорта Росен Желязков до 22 ноември 2018 г. Последва трето удължаване до 29 януари.

Останалите параметри на концесията остават, а именно: Концесия за срок от 35 години с опция за удължаване, разширяване на Терминал 2, строителство на трети и изграждане на нова писта. Инвестицията трябва да е размер на минимум 600 млн. EUR. Авансовото концесионно плащане е определено в размер на 550 млн. лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    14 0 Отговор
    Следва въздуха да продадат-подарят.
  • 2 Ужас

    11 1 Отговор
    Браво!!! Време беше това губещо летище да се даде на някой здрав бизнесмет от вирджинските островиии, иначе само загуби за българския народ създава! /ирония/
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Варна

    5 0 Отговор
    БългаРиShen работа .
    СРАМ
    РЕЗИЛ
    ИЗЛАГЦИЯ
    ДРУГИ ЩЯХА ВЕЧЕ ДА ГО ПУСНАТ В ЕКСПЛОТАЦИЯ ЛЕТИЩЕТО
  • 5 ахахах

    1 2 Отговор
    плащам ги, само чакам да станат по-евтини от безплатните веатници
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.