Last news in Fakti

11 Април, 2019 18:21 2 049 7

Пет консорциума искат да концесионират летище „София”

  • концесия-
  • летище-
  • софия-
  • кандидати

Кандидатурите ще бъдат отворени на 9 май 2019 г.

Пет консорциума искат да концесионират летище „София” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Пет е броят на консорциумите, които подадоха оферти за концесията на летище „София”, съобщиха от министерството на транспорта. Получените в срок заявления за участие в процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София“ – публична държавна собственост, бяха отворени от комисията в закрито заседание.

В срока за подаване на заявления и оферти бяха получени заявления от следните участници:

1. Консорциум „Витоша“ с водещ член Манчестър Еърпорт Груп Оувърсийз Инвестмънтс Лимитид. Участник в консорциума е и BCEGI Кънстракшън (Великобритания) Лтд, с едноличен собственик Бейджин Кънстракшън Ейнджиниринг Груп;

2. Консорциум „Соф Кънект“ с водещ член Меридиам Ийстърн Юръп Инвестмънтс САС. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Флугхафен Мюнхен;

3. Консорциум ССБ София Еърпорт ДжейВи с водещ член ССБ Зауервайн & Шефер Бау АГ. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено Копенхаген Еърпортс А/С;

4. „Фрапорт България“ ЕАД. За изпълнението на изискването за технически способности и финансови възможности е посочено Фрапорт АГ Франкфурт Еърпорт Сървисис Уърлдуайд;

5. Консорциум „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ и „ТАВ Хавалиманларъ Холдинг“ А. Ш. с водещ член „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ. За изпълнение на изискването за летищен оператор е посочено „Еърпортс Де Пари“ ЕС. ЕЙ.

Комисията за провеждане на процедурата следва да извърши действията по допускане на участниците.

Офертите на допуснатите участници ще бъдат отворени в открито заседание на комисията, което ще се проведе на 9 май 2019 г. На заседанието могат да присъстват участниците или техни представители, както и други лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвет

    6 3 Отговор
    Само името да не пипат. Летище"враждебна" звучи много яко.
  • 2 Кажете...

    9 3 Отговор
    Кой е "Кънстракшън, Флугхафен, Уърлдуайд, Хавалиманларъ "?!? На кой остров са...?
  • 3 Бойков

    14 4 Отговор
    На почти 100% е че гроб ще го дадат на тимаджиите.

    Коментиран от #5

  • 4 Мръсници

    5 3 Отговор
    Шайка обезумели крадци и престъпници. Долу ръцете от летището. С камъни да ви смажат главите
  • 5 Дейбенов

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бойков":

    Няма как да им го дадат, защото не участват. В конкурса само големи международни оператори. Ако визираш Фрапорт, то те стопанисват едно от най-големите летища в света - Франкфурт, както и много други. И се справиха блестящо с летищата във Варна и Бургас. Но заслугата е на немците. Така че ако вземат концесията, може да сме спокойни, че най-сетне летището ще се стопанисва от адекватен и успешен мениджмънт, а не от крадливи червени номенклатури.

    Коментиран от #6

  • 6 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дейбенов":

    Просто ще станат съдружници с фрапорт чрез някоя от компаниите си. Няма как ТИМ да не участват в концесията. Те участват във всичко свързано с авиацията. И леъището се казва София, а не Враждебна.
  • 7 Пак ще има

    3 0 Отговор
    комисионни за апартаменти.