Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 15:35 2 317 3

Поредно удължаване на концесията на летище "София"

  • летище-
  • софия-
  • концесия

Кандидатите могат да подават документи до 3 април

Поредно удължаване на концесията на летище "София" - 1
Снимка: М. Богданова ©

Срокът за подаване на заявления и оферти за отдаване на концесия на летище „София” е удължен до 16:30 часа българско време на 3 април 2019 г. Заявленията ще бъдат отворени на 4 април 2019 г. в 9:30 часа българско време.

Обявлението за поправка е изпратено за публикуване в Официалния вестник на Европейския съюз, на 1 февруари 2019 г. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията също така уведоми икономическите оператори да съобразят новата дата за подаване на заявления и оферти. „Посочваме, че ще бъде удължен срокът за поискване на разяснения или допълнителна информация, за което ще бъде съответно изменена Документацията за концесията.

Настоящото решение е резултат на искания на икономически оператори за удължаване на срока за подаване на заявления и оферти и е съгласувано със, подкрепено и препоръчано от консултанта на министерството по сделката – Международната финансова корпорация, част от Групата на Световната банка, в сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие”, обясняват от министерството. Оттам и занапред ще продължат да разчитат на съветите на Международната финансова корпорация, част от Групата на Световната банка, за успешното приключване на сделката.

Koнцecиoннaтa тaĸca щe имa нaй-гoлямa тeжecт пpи избopa - 55%. Ocтaнaлитe 45% зaвиcят oт плaнa зa paзвитиe, зa бизнec, финaнcиpaнe, oбщa cтpaтeгия и дpyги. Едно от основните изисквания към бъдещия концесионер е строителството на трети терминал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИ ДА ВИДИШ : БЪРЗИ И НАГЛИ

    1 1 Отговор
    Бравооооо продължавайте по същият начин още 30 години , евала патриоти и матриоти .
    Ние живеем с орлите , има време и няма корупция в БГ .
    Е те това е БГ работа, най бърза , адекватна, най шумна и безполезна работа неработеща гормула.
  • 2 Предполагам

    0 0 Отговор
    Ще има още едно удължаване за да се измести срока след изборите.
  • 3 Реалист

    0 0 Отговор
    Срока не е толкова важен. По важното е да не е турска фирма защото ще спъва развитието на летището за сметка на Истанбулското. Ердомуз за да избие вложените пари в Истанбул качва таксите и нашето летище е чудесна, и по-иконимична алтернатива за междинни полети. Европейска или английска компания е най-добре.