15 Януари, 2019 18:57 2 139 11

Георги Свиленски: Концесията на летище "София" няма да позволи построяването на друго летище в радиус от 100км.

  • концесия-
  • летище софия

На базата на какви проекти и кой определи цената от 1,150 млрд лв. за построяването на аутобана?

Георги Свиленски: Концесията на летище "София" няма да позволи построяването на друго летище в радиус от 100км. - 1

"БСП е последователна срещу концесията на летище "София". Предприели сме и законодателни инициативи това да не се случи. Сега сезираме ЕК за нерегламентирана държавна помощ в концесионната процедура. В следващите 35 или 50 години, държавата няма да има правото да прави друго летище в радиус от 100 километра около настоящото в София." Това заяви пред БТВ зам.-председателят на ПГ на БСП за България" Георги Свиленски. Той добави, че ако бъде направено ново летище, то на концесионера трябва да бъде изплатено обезщетение в размер на стотици милиони, а дори и милиарди левове. "Управляващите бързат да вземат 500 млн, за да ги дадат на БДЖ, а от там още по-бързо да ги изхарчат"- каза Свиленски. По думите му окаяното състояние на летището в момента е именно с цел- да се отдаде по-бързо на концесия, под предлог, че държавата не може да го приведе в по-добър вид. "Изпратили сме писмо и до премиера, с което го информираме, че сме сигнализирали ЕК. От него искаме да спре процедурата, докато се произнесе ЕК", каза още народният представител от левицата.

Георги Свиленски смята, че е скандално в планираното построяване на автомагистрала "Хемус" държавната фирма "Автомагистрали" да възлага на други фирми- без конкурси, критерии и правила изпълнението на строителството. "Вчера казаха, че ще се наема техника, работници и суровини. Ако те нямат техника и капацитет, каква автомагистрала ще строят? На базата на какви проекти и кой определи цената от 1,150 млрд лв. за построяването на аутобана?" - попита Георги Свиленски. Той обеща, че левицата ще следи всяко наемане на машини, работници и всеки построен километър от магистрала "Хемус" за нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    17 8 Отговор
    това е най малкия проблем! софия има едно летище и то ви аги ще е печелившо щото е естествен монопол! ерп на загуба имали!?!?! паркинги и гаражи на загуба има ли!?!?! герб точно като царя костоф софиянски и други десни боклуци подаряват всеки естествен държавен монопол на частник! да им пукнат децата на предателите и техните и техните! бял ден да не видят докато я има България

    Коментиран от #4

  • 2 БОЙКА

    8 6 Отговор
    ЛАКОМАТА СВИНЯ ! КОГА ЩЕ ИМА КЖФЕ ЗА 1 ОБИКНОВЕН ЛЕВ НА ИЗМИСЛЕНОТО СЕЛСКО ЛЕТИЩЕ ? ЗА ПАРКИРАНЕТО ДА НЕ ГОВОРИМ. ОТ ОБОРОТ СЕ ПЕЧЕЛИ СКАПАНИ ГЕРБЕРАСТИ НЕ ОТ РЕКЕТ !

    Коментиран от #3

  • 3 dynamo

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "БОЙКА":

    На летището още преди ГЕРБ си е рекет
  • 4 Реалист

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Е как да няма монополист на загуба бе - Топлофикация малък пример ли ти е как се краде когато е държавна фирмата. Социализъма малък пример ли ти е как се докарва държава до фалит от няколко хиляди навързани червени талибани крадящи с родата си. Където е държавно, пиши го бегало - хранилка за партийни функционери и любовници... Летището в София е пълна смрад в момента! Летя редовно и като гледам каква мръсотия и изостаналост е просто ме досрамява. Във Варна и Бургас в момента летищата са в по-добро състояние отколкото в Софето. Може ли да отделиш зона за локални полети и след секюрити чека да не направиш тоалетна бе? Ама сергия с уиски може да цопнеш по средата дето и без това е тясно. Пълно малоумие. За липсата на ЕДИН читав ресторант да се нахраниш докато чакаш не искам и да споменавам. ТОА ДЕТО Е МЕРИНДЖЕЯ НА ЛЕТИЩЕТО Е ПО-БОГАТ НАВЯРНО И ОТ ТЕБ И ОТ МЕН САМО ОТ "ПОДАРЪЦИ". Анадън му?
  • 5 месара

    4 10 Отговор
    кой е против,..........?! ааааааа бсп_то, ясно!
  • 6 NikNay

    4 0 Отговор
    Има начин, държавата инвестира едни пари и строи летище в Пирот.
  • 7 К.К.

    8 2 Отговор
    В Перник няма да могат да направят уетище.
  • 8 jorj

    5 2 Отговор
    Абсолютен гьон!!! Може да го познаеш от 100 километра!!!!
  • 9 С....Я

    4 1 Отговор
    А БЕ ПАЛЯЧОВЦИ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ РАБОТИ НА ЛЕТИЩЕТО
    И КОЛКО ПЕЧЕЛИ ЗА ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЩЕ СПАСЯВАТ БДЖ ТОВА ПРОПАДНАЛО ПРЕДПРИЯТИ Е
    А ЛЕТИЩЕТО СИ Е НА ПЕЧАЛБА АКО НЕ ГО ИСТОЧВАТ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хитеp

    1 0 Отговор
    Започвам да си мисля че баджо на Руньо в момента не закусва и събира пари за да построй летище след като излезе от парламента!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове